Baigėsi projektas „Pažinkime Akmenės kraštą“

Naujienos: Savivalda , 2022-07-12 19:55
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Baigtas vykdyti Akmenės Viešosios bibliotekos „Pažinkime Akmenės kraštą“ projektas. Šio projekto metu Akmenės rajono gyventojai, svečiai buvo kviečiami į turistinius-pažintinius žygius Naujojoje Akmenėje ir Papilėje su vietos gidu Ramūnu Znutu.

Turistiniame-pažintiniame žygyje po Papilės miestelį daug dėmesio skyrėme miestelio istorijai, jo atsiradimui ir žinoma Simonui Daukantui. Noro žinioms ir nuotaikos negadino ir visą žygį lydėjęs nestiprus lietus. Žygiui įpusėjus prie Jurakalnio apžvalgos bokšto surengėme vaišes, kurių metu vyko įdomi diskusija apie pačią Papilę, Akmenės rajoną ir vis didėjantį turistinį rajono patrauklumą svečiams, bei atvykėliams. Gidas atsakinėjo į žygeivių pateiktus klausimus apie Papilės miestelio istoriją, svarbias ir reikšmingas datas, vietas.

Projekto metu žygiuose dalyvavę asmenys patikino, kad apie savo rajono miestus ir miestelius sužinojo daug naudingos ir naujos informacijos. Džiugu, kad į abu žygius prisijungė sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Akmenės viltis“ lankytojai ir jų vadovė. Žygių pabaigoje vieni kitiems palinkėjome nesustoti domėtis, gilinti žinias ir toliau, taip pat daugiau laiko praleisti gamtoje, aktyviau judėti ir stiprinti savo fizinę bei emocinę sveikatą.

Projekto veiklas finansavo Akmenės rajono savivaldybė iš visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos

Bibliotekininkė edukacinei projektinei veiklai

Kristina Urniežienė
šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/baigesi-projektas-pazinkime-akmenes-krasta/4485


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN