Iš Žemaitijos į sostinę – per 12 dienų (Mažeikiai)

Naujienos: Savivalda , 2022-06-16 05:53
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Birželio 2–13 dienomis trys Mažeikių turistų klubo nariai pėsčiomis įveikė maršrutą iš Kalvių (Skuodo r.) iki Vilniaus. Bendražygių kelionė truko 12 dienų, nueita apie 380 km. Toks žygio maršrutas pasirinktas neatsitiktinai – patikrinta, kiek anuomet jėgų ir ryžto tokia kelionė pėsčiomis pareikalavo iš lietuvių istoriko, rašytojo Simono Daukanto.

Turistai – Andrius Laurinavičius, Asta Ramelytė ir Liudmila Šagajeva – išsiruošė į žygį iš istoriko S. Daukanto gimtinės Kalvių kaime (Skuodo r.) iki Vilniaus universiteto. Kelias iki Vilniaus vedė per Notėnus, Platelius, Paukštakius, Janapolę, Vaiguvą, Kelmę, Lyduvėnus, Kaulakius, Betygalą, Kėdainius, Jonavą, Čiobiškį, Kernavę, Dūkštas, Sudervę.

Minima, jog 1814 m. S. Daukantas, būdamas 21 m., kelionei iš gimtųjų namų Kalviuose iki Vilniaus universiteto ryžosi norėdamas tęsti mokslus.

Mažeikių rajono savivaldybė sveikina Turistų klubo narius, pasiryžusius tokiai kelionei, – naujų tikslų, ryžto ir ištvermės.


Ryšių su visuomene skyrius

Nuotraukos iš Mažeikių turistų klubo archyvo
šaltinis: https://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/i%C5%A1-%C5%BEemaitijos-%C4%AF-sostin%C4%99-per-12-dien%C5%B3/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN