XVI Žemaičių dūdų šventėje - šokio, muzikos ir sporto sintezė (Mažeikiai)

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2022-06-01 22:00
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Mažeikiai vasarą pradeda trenksmu – 4 dienas truksiančiu tradiciniu renginiu. Laukiama keleto tūkstančių dalyvių, svečių iš Lenkijos, Čekijos, Latvijos ir Estijos. Kiekviena šventės diena kitokia. Pirmoji skirta šokiui, antroji – muzikai, dainai, trečioji – galiūnų sportui, ketvirtoji – pučiamųjų instrumentų orkestrų gaudesiui. Tokio masto šventė, sujungianti skirtingas meno rūšis ir sportą, vyks pirmą kartą.

„Po ilgai trukusio karantino ši šventė yra puiki proga aplankyti kraštą, pažinti kitų šalies regionų ir užsienio kultūras, susitikti su artimaisiais, giminėmis, draugais ir pažįstamais. Pasinaudokime galimybe šauniai praleisti savaitgalį“, – į šventę kviečia Mažeikių rajono savivaldybės meras Vidmantas Macevičius.

Birželio 1-ąją – moksleivių liaudiškų šokių kolektyvų festivalis „Vaikystės glėby“. Dalyvaus kone 1 tūkst. jaunųjų šokėjų iš visos Lietuvos ir Lenkijos. Jie šokiais pristatys atskirus etnografinius regionus: Žemaitiją, Aukštaitiją, Suvalkiją.

Birželio 2-ąją – mažoji dainų šventė „Muzika žiedų ir vėjo“, kurioje taip pat laukiama beveik 1 tūkst. dainorėlių: ikimokyklinio amžiaus dainuojančių vaikų, jaunučių ir jaunių chorų. Tą pačią dieną Mažeikių kultūros centre bus iškilmingai įteikta Mažeikių krašto kultūros premija. Šiemet ji skirta muzikos pedagogui, kapelos „Virventa“ vadovui Rimantui Mikalauskui.

Birželio 3-iąją varžysis galiūnai – vyks Lietuvos galiūnų čempionato I etapas. Stipriausieji šalies sportininkai susirungs 5 rungtyse: traktoriaus tempimas, svarmenų kėlimo estafetė, svarmenų nešimas („lagaminaiׅ“), estafetė (padangos vertimas + svarmens nešimas tarp kojų), akmens perkėlimas.

Birželio 4-ąją nuo pat ankstaus ryto ne tik Senamiesčio parke, bet ir miesto pagrindinėse gatvėse griaudės pučiamųjų instrumentų orkestrai iš Lietuvos ir Latvijos.

Nuo 1978-ųjų organizuojama, kas trejus metus pirmąjį vasaros savaitgalį vykstanti, žiūrovų gausiai lankoma šventė yra vienas iš Lietuvos prioritetinių renginių.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN