Jaunųjų kuršėniškių solidarumo bėgime – 216.80 eurų parama

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2017-10-17 00:45
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Kuršėnų Daugėlių pagrindinė mokykla jau 4 – ąjį kartą dalyvao šiame bėgime. Solidarumo bėgimas – tai jau tradicine tapusi organizacijos „Gelbėkit vaikus“ iniciatyva, Lietuvoje rengiama 4-ąjį kartą. Solidarumo bėgimo starto švilpukas kasmet aidi šimtuose Lietuvos ugdymo įstaigų, o solidarumo kilometrus bėga dešimtys tūkstančių vaikų. Bėgimu siekiama skatinti solidarumą tarp skirtingų kultūrų, socialinės aplinkos ir įvairaus amžiaus moksleivių. Solidarumo bėgimą globoja LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė bei palaiko LR Švietimo ir mokslo ministerija.
SOLIDARUMO BĖGIMO TIKSLAI:
ugdyti vaikų socialinę atsakomybę, sąmoningumą bei solidarumą;
padėti Lietuvos ir Zambijos vaikams.
2016 m. Solidarumo bėgime dalyvavo 73,5 tūkst. vaikų, lankančių 401 ugdymo įstaigą, buvo surinkta daugiau nei 40 tūkst. eurų, skirtų patyčių darželiuose prevencijai vykdyti ir Zambijoje gyvenančių vaikų iki 5-erių metų mirtingumui mažinti.
4-OJO SOLIDARUMO BĖGIMO METU SURINKTA PARAMA BUS SKIRTA:
pasaulinės organizacijos „Save the Children“ pozityviosios tėvystės programai pritaikyti Lietuvoje;
paruošti lektorius dirbti su programa ir vesti mokymus;
visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vaikų dienos centrų socialinių darbuotojų, kurie ves pozityviosios tėvystės mokymus VDC lankančių vaikų tėvams ir kitiems bendruomenės nariams, mokymams;
medicinos punktui Chikabuke bendruomenės pradinėje mokykloje Zambijoje įkurti.
Nuo pat 1-ojo Solidarumo bėgimo organizacija „Gelbėkit vaikus“ padeda Zambijos vaikams, kurie gyvena visiškai kitokiomis sąlygomis ir susiduria su kitokiais sunkumais, nei Lietuvos vaikai. Bene didžiausia Zambijos vaikus kamuojanti problema yra skurdas ir prastos gyvenimo sąlygos. Dalis pinigų, surinktų 4-ojo Solidarumo bėgimo metu, bus skirta medicinos punktui Chikabuke bendruomenės pradinėje mokykloje (Zambijoje) įrengti ir suteikti darbui reikalingų žinių jame dirbsiantiems savanoriams. Naujame medicinos punkte bus teikiamos būtiniausios sveikatos priežiūros paslaugos 3-9 metų vaikams.
Solidarumo bėgimo metu buvo renkama parama pozityvios tėvystės ugdymui Lietuvoje bei medicinos punkto įrengimui Zambijoje.


Kūno kultūros mokytojas
Romualdas Juodis https://kursenai.lt/2017/10/15/solidarumo-begime-216-80-euru-parama-nuotraukos/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN