Pažintinė kultūros darbuotojų išvyka į Žemaitiją (Kelmė)

Naujienos: Savivalda , 2022-04-21 20:47
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

2022 m. balandžio 14 d. Kelmės rajono kultūros įstaigų darbuotojai, Kultūros dienos proga, vyko į pažintinę-edukacinę išvyką, kurios metu aplankė Rietavą, Plungę ir Kretingą.

Kultūros ir meno darbuotojai aplankė kunigaikščių Oginskių miestą Rietavą, turėjo galimybę pasigrožėti Rietavo Šv. arkangelo Mykolo bažnyčia. Nuvykus į Plungę, vietinė gidė Raminta vedė ekskursiją „Pakaštavuok Plungės istuorėjės“. Ekskursijos dalyviai susipažino su Plungės miesto praeitimi ir dabartimi, išgirdo apie grafus Zubovus, apie kunigaikštį Mykolą Oginskį, jo išpuoselėtą ir iki šiol išlikusį Plungės dvaro ansamblį, aplankė M. Oginskio rūmus.

Kretingoje kultūros ir meno darbuotojai aplankė Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešąją biblioteką, kur bibliotekos direktorė Birutė Karčiauskienė drauge su kolektyvu maloniai priėmė kelmiškių grupę ir supažindino su bibliotekos veikla bei naujomis bibliotekos erdvėmis. Kretingosmuziejausdvaro rūmuose gidė Diana supažindino su grafų Tiškevičių dvaro istorija.


Informaciją parengė Švietimo, kultūros ir sporto skyrius
šaltinis: https://www.kelme.lt/pazintine-kulturos-darbuotoju-isvyka-i-zemaitija/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN