Telšiuose antradienį lankėsi Jungtinės Karalystės ambasadorius Lietuvoje Brian Olley

Naujienos: Savivalda , 2022-03-30 20:32
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Ambasadorius Brian Olley ir dvi Ambasados atstovės - Politikos skyriaus atstovė Živilė Pilvelė ir Komunikacijos atstovė Liucina Mackialo pirmiausia susitiko su Telšių rajono savivaldybės vadovais. Susitikime dalyvavo Savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas, Savivaldybės mero pavaduotojas Mantas Serva, Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Rimantas Adomaitis, Savivaldybės mero patarėja Rugilė Kumžaitė, Savivaldybės administracijos Statybos ir urbanistikos skyriaus Aplinkos ir civilinės saugos poskyrio vedėja Kristina Jankauskienė.

Susitikimo metu didžiausias dėmesys skirtas aplinkosaugos, klimato kaitos tematikai. Kristina Jankauskienė pristatė išsamų pranešimą apie Savivaldybės įgyvendintus ir vykdomus projektus, susijusius su aplinkosauga ir klimato kaita. K.Jankauskienė Ambasadoriui pristatė Savivaldybės įrengtas elektromobilių įkrovimo aikšteles, Telšių miesto darnaus judumo planą, jame numatytas judumo priemones iki 2023 metų (viešojo transporto skatinimas, jo naujinimas, dviračių ir pėsčiųjų takų įrengimo planus bei kt.), projektą, kurio metu ant Savivaldybės pastato buvo įrengta 200 vnt. fotovoltinių nodulių, kurių dėka pagaminta elektros energija padengia iki 16,75 proc. pastate suvartojamos elektros energijos poreikio. Taip pat pristatyti Savivaldybės pradėti ir planuojami artimiausiu metu užbaigti gatvių apšvietimo modernizavimo projektai bei kt.

Po susitikimo Savivaldybėje Ambasadoriui B. Olley ir jo komandai gidė Elė Kakanauskienė pravedė pažintinę ekskursiją po Telšių miestą bei pristatė svarbiausius lankytinus objektus, supažindino su miesto istorija. Susipažinęs su miestu, Ambasadorius išbandė tradicinius žemaitiškus valgius. Vėliau apsilankė Sūrio Džiugas namuose, kuriuose AB „Žemaitijos pienas“ Generalinis direktorius Robertas Pažemeckas pristatė Telšius visame pasaulyje garsinantį, gilias tradicijas ir istoriją turintį Telšiuose gaminamą sūrį „Džiugas, jo gamybą ir išskirtines rūšis.

Vizito pabaigą vainikavo filmo pristatymas. Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje visuomenė buvo kviečiama į filmo „Ties riba. Mokslas ir mūsų planeta“ peržiūrą. Prieš filmą į susirinkusius kreipėsi Jungtinės Karalystės ambasadorius Lietuvoje Brian Olley, kuris sveikindamas akcentavo, jog aplinkos apsauga ir klimato kaita reikalauja mūsų visų bendro susivienijimo ir susitelkimo. Ambasadorius taip pat minėjo, jog Lietuva ir Jungtinė Karalystė itin aktyviai padeda Rusijos užpultai Ukrainai tiek ginklais, tiek karinėmis apsaugos priemonėmis.

Filmas „Ties riba. Mokslas ir mūsų planeta“ skirtas ypatingos svarbos tyrimams, kuriuos atlieka švedų mokslininkas Johanas Rockströmas. Jau daugiau nei dešimt metų jis su kolegomis tyrinėja žmonių įtaką visoms svarbiausioms planetos sistemoms ir vertina ribas, kurias pasiekus pokyčiai bus negrįžtami.

„Džiaugiuosi, kad gerbiamas Ambasadorius B.Olley su oficialiu vizitu atvyko į Žemaitijos sostinę, - Telšius, o visuomenei padovanojo puikaus ir prasmingo filmo peržiūrą, kviečiančią kiekvieną iš mūsų atkreipti dėmesį į ekologijos ir klimato kaitos problemų svarbą“, - vizito pabaigoje kalbėjo Savivaldybės meras Kęstutis Gsuarovas.


šaltinis: https://telsiai.lt/go.php/lit/Telsiuose-antradieni-lankesi-jungtines-karalystes-ambasadorius-lietuvoje-brian-olley


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN