Sporto ir pramogų centras Mažeikiuose – darbai juda pirmyn

Naujienos: Savivalda , 2022-03-24 11:07
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Dar šiemet gali būti pradėtas statyti mažeikiškių taip laukiamas šiuolaikiškas sporto ir pramogų centras. Per ketverius metus jis iškiltų Sedos gatvėje, šalia centrinio miesto stadiono.

Parengtas naujas investicijų projektas atvėrė realias finansavimo galimybes – būtų statomas mažesnio ploto, paprastesnės konstrukcijos, tačiau aukštesnės energetinės klasės statinys.

Bendra investicijų vertė sudarytų kone 7 mln. Eur: beveik 5 mln. Eur (70 proc.) – valstybės biudžeto lėšos, apie 2 mln. Eur (30 proc.) – Mažeikių rajono savivaldybės biudžeto lėšos.

Šį mėnesį sulaukta palankaus Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos sprendimo: iš Valstybės investicijų programos Sporto ir pramogų centrui Mažeikiuose statyti skirta per 2,2 mln. Eur.

Savivaldybė inicijavo ne vieną susitikimą su Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, Lietuvos krepšinio federacijos, vietos verslo, sporto klubų atstovais, projektuotojais, kad kuo greičiau būtų sprendžiamas klausimas dėl naujojo sporto ir pramogų centro Mažeikiuose atsiradimo.

Alternatyvus pasiūlymas ankstesniam projektui – išnaudoti naują erdvę: stadioną ir neužstatytą teritoriją šalia, kuri galėtų būti panaudota sporto ir pramogų centro statybai (salės ir lauko sporto erdvės būtų vienoje teritorijoje), stadione sportuojantys asmenys galėtų naudotis sporto ir pramogų centro pagalbinėmis patalpomis.

Ar Mažeikiai turės sporto ir pramogų centrą, bus aišku šio mėnesio pabaigoje – reikalingas politinis sprendimas, kurį kovo 31 d., ketvirtadienį, priims Savivaldybės taryba.

Iki tarybos posėdžio dėl sporto ir pramogų centro projekto ir jo įgyvendinimo bei lėšų skyrimo iš savivaldybės biudžeto bus svarstoma visuose tarybos komitetuose. Šiandien, kovo 23 d., vykusiame Sveikatos priežiūros ir socialinių reikalų komiteto posėdyje šiam klausimui pritarta.


Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis: https://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/sporto-ir-pramog%C5%B3-centras-ma%C5%BEeikiuose-darbai-juda-pirmyn/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN