Vasario 16-ąją susipins praeitis ir ateitis

Naujienos: Renginiai , 2022-02-09 19:27
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Tauragės r.

Švenčiant Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, Tauragės kultūros centras kviečia į koncertą „Tarp praeities ir ateities“, kuriame dalyvaus įvairių kartų atlikėjai, persipins skirtingų stilių ir žanrų muzika – nuo cimbolais, kanklėmis, basetle skambančios tradicinės folkloro kapelos iki šiuolaikiškų muzikos interpretacijų.
Šventinės programos kūrėjai teigia, jog tik žinodami savo šaknis, savo praeitį, savo istoriją, galime kurti ateities kultūrą. Jungiamoji koncerto metafora – laiškai, kuriuose kalbama apie praeities ir ateities kaitą, dabarties tėkmę. Šiai programai specialiai kuriama scenografija, šviesa bei tekstai sustiprins žiūrovo įspūdį.
Šventinėje programoje dalyvaus Tauragės kultūros centro bandonininkų ansamblis, vokalinis ansamblis „Dar pabūkim“, vokalinė grupė „Diena“, skambės Augustės Jomantaitės, Emilijos Šaltytės, Faustės Ačaitės (vadovas Arūnas Rakevičius) atliekamos dainos. Muzikiniais kūriniais į šventę įsilies dainų ir šokių ansamblio „Jūra“ kapela bei meno mokyklos jaunieji akordeonininkai, instrumentinė grupė ir solistės Vestina Barkauskaitė, Inesa Altaravičienė (vadovas Tomas Altaravičius). Koncertuos Norkaičių tradicinių amatų ir etnokultūros centro folkloro ansamblis „Saulėkalnis“ (vadovė Jolanta Kažukauskienė), tronbonininkas Laurynas Dobilas, fleitininkė Inesa Dambrauskaitė, dainininkės Radvilė Pečkaitytė, Neda Kasnauskaitė (mokytojas Vladas Žičkus) Gitana Venckaitienė ir jos mokinės Marija Kumperskytė ir Jogailė Tutlytė.
Švęsdami Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, susibursime, dalinsimės tuo, ką išsaugojome, išgirsime, kaip gražiai praeitis skamba dainoje, audimų raštuose, lietuviškame žodyje. Tautos patirtimi nuspalvindami tradiciją, pasidžiaugsime dabartini ir žengsime į ateitį.

Koncertas „Tarp praeities ir ateities“ – vasario 16 d. 14.30 val. Tauragės Kultūros rūmuose.

Kviečiame ateiti, pamatyti, išgirsti.

Renginys nemokamas.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN