Pareigūnams įkliuvo vyras, narkotines medžiagas slėpęs garso kolonėlėje

Naujienos: Teisėtvarka , 2022-02-07 21:37
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Tauragės r.

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai 2022 m. vasario 1 d. pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti ir neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu.

Vykdant ikiteisminio tyrimo veiksmus, 2022 m. vasario 1 d. apie 19.30 val., pareigūnai , Klaipėdos rajone esančioje autobusų stotelėje, užfiksavo asmenį, galimai pardavusį narkotines medžiagas – kanapes, pas jį atvykusiam vyriškiui.

Netrukus Šilutės rajone, Sakūčių kaime, pareigūnai sustabdę automobilį „Skoda Fabia“, kuriuo vyko minėtas asmuo, jį su įkalčiais sulaikė. Atlikus narkotines medžiagas įsigijusio, Šilutės rajono gyventojo, gim. 1978 m., apžiūrą, striukės kišenėje buvo rasti 2 folijos lankstinukai su galimai augalinės kilmės narkotine medžiaga - kanapėmis.

Tęsiant aktyvius ikiteisminio tyrimo veiksmus buvo sulaikytas ir šias narkotines medžiagas vyriškiui pardavęs 27-erių Klaipėdos rajono gyventojas. Pareigūnai nedelsiant atliko kratas jo namuose.
Pareigūnams atidžiai apieškojus minėto asmens gyvenamąsias patalpas, rastas galimai didelis kiekis narkotinių medžiagų – kanapių ir kokaino. Taip pat kratos metu rasta ir paimta 3570 eurų grynųjų pinigų, kurie galimai gauti iš narkotinių medžiagų prekybos. Šis vyriškis policijai žinomas už įvairius nusikaltimus, taip pat už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis.

Įtariamajam skirta kardomoji priemonė - rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Jam pareikšti įtarimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (toliau - BK) 260 str. 2 d. - Tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno ar siuntė didelį kiekį narkotinių ar psichotropinių medžiagų turėdamas tikslą jas platinti arba pardavė ar kitaip platino didelį kiekį narkotinių ar psichotropinių medžiagų, baudžiamas laisvės atėmimu nuo aštuonerių iki dešimties metų.

Galimai narkotines medžiagas įsigijusiam asmeniui pareikšti įtarimai pagal BK 259 str. 1 d. - Tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno ar siuntė narkotines ar psichotropines medžiagas neturėdamas tikslo jas parduoti ar kitaip platinti, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė.

Siekdami kovoti su analogiškomis nusikalstamomis veikomis, pareigūnai kreipiasi į gyventojus, prašydami informuoti policiją apie jiems žinomus neteisėtus disponavimo narkotinėmis medžiagomis atvejus ir taip padėti mažinti šią problemą.


Komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė
Lina Banienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN