Dalyvaujamo biudžeto idėjas - nugalėtojas rajone žymės specialios informacinės lentelės

Naujienos: Savivalda , 2022-01-28 14:59
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Apie Savivaldybės įgyvendinamą demokratinį sprendimų priėmimo procesą, kuriame gyventojai dalyvauja rengiant ir priimant savivaldybės arba viešojo sektoriaus organizacijos biudžetą, jau turbūt esate girdėję ne kartą, dalis jūsų – patys teikę idėjas ar dalyvavę balsavime renkant nugalėtoją. Kaip jau buvome informavę anksčiau, šiemet 2022-aisiais metais planuojama įgyvendinti ne vieną, o net dvi gyventojų pasiūlytas idėjas. Kodėl? Paaiškina Savivaldybės meras:

„Pirmaisiais, 2020-aisiais, dalyvaujamojo biudžeto įgyvendinimo rajone metais Savivaldybė stebėjome, kaip į tokią naujovę reaguos rajono gyventojai, kaip juos kuo labiau įtraukti į šį procesą, kas veikia, o kur turim pasitempti. Ir štai susumuoti 2021-ųjų metų balsavimo rezultatai, kai balsų sulaukta dvigubai daugiau, o net 47 proc. visų balsų surinko dvi idėjos, tiesiog aiškiai sufleravo, kad gyventojai įsitraukia vis labiau, susidomėjimas auga ir toks biudžeto lėšų paskirstymo įrankis yra naudingas ir reikalingas. Todėl atliepiant gyventojų poreikius ir buvo nuspręsta dar labiau didinti įsitraukimą ir planuoti lėšas dviejų daugiausiai balsų surinkusių idėjų įgyvendinimui. Esu įsitikinęs, kad tokį mūsų sprendimą palankiai vertina ir gyventojai, ir vietos valdžios politikai“, - apie sprendimą sulaukus dvigubai didesnio gyventojų įsitraukimo įgyvendinti dvi populiariausias idėjas kalba Savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas.

Pirmoji daugiausiai balsų sulaukusi idėja - „Laisvalaikio aikštelės Degaičių parke - ir mažiems ir dideliems“ . Ši idėja sulaukė 1 141 balso (26 proc. visų už idėjas atiduotų balsų). Kas bus atlikta ir kokių pokyčių sulauksime įgyvendinus šį projektą? Kviečiame susipažinti:

Projektu siekiama įrengti laisvalaikio aikšteles, skirtas aktyviam laisvalaikiui įvairių amžiaus bei socialinių grupių žmonėms:

aikštelės su inventoriumi mažiesiems - smėlio dėžė, sūpynės, karuselė, balansinės sūpynės;
žaidimų aikštelė su čiuožynėmis bei laipynėmis;
sūpynės skirtos vaikams su specialiomis reikmėmis;
treniruokliai įvairioms raumenų grupėms mankštinti,
suoliukas bei rėmas pratimams su svarmenimis, balansavimo takelis, lauko stalo teniso stalas, gimnastikos kompleksas, skersiniai ir kt.

„Telšių rajono savivaldybės organizuojamas dalyvaujamasis biudžetas yra puiki proga įgyvendinti savo svajones. Net nesitikėjome, kad galime laimėti antrą kartą, tačiau didelis darbas ir noras dar labiau suvienyjo mūsų bendruomenę, tad dabar galime džiaugtis puikiais rezultatais. Laisvalaikio aikštelė mažiems ir dideliems Degaičių parke patenkins visų lūkesčius-tiek vietinių gyventojų, tiek atvykstančių svečių. Vienas projektas jau įgyvendintas, antras jau pakeliui, bet tikrai nežadame sustoti. Turime dar daug idėjų kaip gerinti ir gražinti savo miestelį. Džiugu, kad kiekvienais metais Telšių rajono gyventojai pateikia vis daugiau savo idėjų, tad raginu ir kitus nesustoti kurti ir realizuoti savo norus. Esame labai dėkingi Telšių rajono savivaldybei už galimybę gyventi ir auginti vaikus gražioje aplinkoje“, - apie Dalyvaujamąjį biudžetą mintimis dalijasi šios idėjos-nugalėtojos autorė Gabrielė Narmontaitė.

Užbaigus visus rangos darbus, šioje vietoje atsiras Dalyvaujamojo biudžeto dėka sutvarkytą erdvę žyminti informacinė lentelė, kurią šiandien Degaičių seniūniui Leonidui Jegorovui ir bendruomenės pirmininkei Garbrielei Narmontaitei perdavė Savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas ir Savivaldybės administracijos Finansų skyriaus vedėjos pavaduotoja Daiva Vaitkuvienė, kuri buvo ES ir Savivaldybės biudžeto lėšomis finansuoto projekto „Dalyvaujamojo biudžeto taikymas Baltijos jūros regione” koordinatorė mūsų Savivaldybėje.

Dalyvaujamuoju biudžetu susidomėjote ir jūs? Turite idėją, kuri puikiai atlieptų jūsų bendruomenės poreikius ar prisidėtų prie gražesnių Telšių kūrimo? Jau po kurio laiko paskelbsime kvietimą teikti projektų idėjas šių metų balsavimui. Kviečiame sekti mūsų naujienas.


šaltinis: https://telsiai.lt/go.php/lit/Dalyvaujamojo-biudzeto-idejasnugaletojas-rajone-zymes-specialios-informacines-lenteles/25


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN