4 tvarios dovanų pakavimo idėjos: nuo panaudotų pirkinių maišelių iki audinių

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2021-12-16 07:39
El. pašto adresas: g.valaityte@publicum.lt

Kalėdos – jau visai čia pat, todėl nenuostabu, kad daugelis šiuo metu suka galvas ne tik ką padėti po eglute, bet ir kaip supakuoti įvairiausių dydžių dovanas. Ir nors vieniems dovanų pakavimas – malonus užsiėmimas, kitiems gali būti ir didžiulis rūpestis,  todėl pravartu žinoti bent kelis patarimus, kurie padės jas supakuoti paprastai, bet stilingai. Juolab kad pakuojant dovanas reikėtų pagalvoti ne tik estetiką, bet ir apie tvarumą.

„Tvarumo nepamirštame ne tik kasdienėje savo veikloje, bet ir ruošdamiesi šventėms. Būtent dėl šios priežasties dar visai neseniai tinklo pirkėjams pristatėme iš perdirbto popieriaus pagamintus stilingus riboto leidimo šventinius maišelius, kurių dizainas sukurtas taip, kad juos galėsite paprastai panaudoti vietoje dovanų vyniojimo popieriaus. Be to, kadangi ant šventinio maišelio vyrauja ramios, žemiškos spalvos – ruda ir žalia, prie jo lengva priderinti papuošimus“, – teigia V. Budrienė.

Amelija Kuzmarskė, tinklaraščio „Čia Amelija“ autorė, prekybos tinklo „Iki“ ambasadorė ir tvaresnio gyvenimo būdo entuziastė, sako, kad pirkinių maišelių panaudojimas – vienas iš tvaresnių būdų, kaip galima supakuoti kalėdines dovanas.

„Tokiu būdu pakuoti dovanas išbandžiau net keliais būdais. Nukirpę viršutinę maišelio dalį su logotipu ir užrašu, liksite su mielu dovanoms pakuoti tinkamu popieriumi. Jis puikiai tinka ir dėžutėms apipavidalinti. O paprasčiausiai suklijavę jo kraštus, gausite stilingą dovanų maišiuką“, – sako ji.

Iki Kalėdų likus vos daugiau nei savaitei – dalijamės ir dar keliomis originaliomis kalėdinių dovanų pakavimo idėjomis.

Panaudokite natūralius papuošimus. Pakuojant dovanas reikėtų nepamiršti ne tik aplinkai draugiškų virvelių ar įvairiausių spalvų kaspinėlių, bet ir natūralių gamtos gėrybių bei puošmenų, pavyzdžiui, kankorėžių, eglės, šermukšnio šakelių, džiovintų apelsino griežinėlių ar kvapnių cinamono lazdelių. Šie dalykas dovanoms suteiks ne tik jaukumo, bet ir natūralaus aromato.

Pintinės ar medinės dėžės. Jei dovanoms renkatės gėrimus ar maisto produktus, jie gražiausiai atrodys atviroje pakuotėje – pintinėje ar medinėje dėžėje. Kompoziciją pradėkite kurti nuo aukščiausių ir didžiausių turimų daiktų. Pirma sudėkite juos, tuomet mažesnius, o pačioje pabaigoje – pačius smulkiausius. Tuščių vietų užpildymui ir dekoravimui taip pat pasirinkite natūralias medžiagas. Taip supakuota dovana ne tik įspūdingai atrodys, bet ir bus praktiška, juk pakuotę bus galima panaudoti ir ateityje.

Ne tik popierius, bet ir įvairios medžiagos. Dovanų pakavimui drąsiai galite panaudoti ir medžiagines skiauteles. Tam puikiai tiks sena staltiesė, užuolaidos ar netgi paprasčiausia nebenaudojama kaklaskarė. Be to, medžiagas naudoti dovanų pakavimui – dar ir nėra sudėtinga. Tereikia dailiai surišti kaspinėlį ir dovana paruošta. Tokiam pakavimo būdui puikiai tinka pačios įvairiausios medžiagos – nuo drobės iki šilko.

Originalus dovanų įteikimo būdas. Dovanos gali būti įteikiamos nebūtinai įpakuotos. Yra ir kitų originalių būdų. Pavyzdžiui, galite sukurti tikrų tikriausią Kalėdų detektyvą. Tam jums tereiks – slėptuvės, mažų popieriaus lapelių ir rašiklio. Dovanas paslėpę netikėtoje vietoje,  kasdien įteikite tik po vieną užuominą ir darykite tai kelias dienas iš eilės. Tam, kad visas procesas būtų dar malonesnis, palikti mažas staigmenas galite ir užuominų vietose.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN