Džiugiai paminėtas 230-asis Telšių miesto gimtadienis!

Naujienos: Savivalda , 2021-12-05 21:12
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Gruodžio 4 dienos vakarą gausus būrys telšiškių bei miesto svečių susirinko į vieną svarbiausių metų renginių – vyko Telšių miesto 230-ojo gimtadienio ir centrinės miesto eglės įžiebimo šventė.

Šventės pradžioje susirinkusius pasveikino LR seimo nariai Valentinas Bukauskas, Rimantė Šalaševičiūtė, Telšių rajono savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas ir Telšių miesto seniūnas Česlovas Ubartas.

Tradiciškai šventės metu Savivaldybės meras ir miesto seniūnas įteikė padėkas bei atminimo dovanas asmenims, kurie miestui padovanojo natūralias egles arba prisidėjo puošiant miestą. Šiemet centrinė miesto eglė atkeliavo iš telšiškių Danutės ir Kazio Stasiulių kiemo, Katedros aikštėje įsikūrusią žaliaskarę padovanojo Svetlana Bičėvaja ir Saulius Čijauskas, tradicija tapusį miesto advento vainiką sukūrė Telšių centro „Viltis“ kolektyvas, o nuostabią miesto puošybos koncepciją sukurti padėjo gėlių firmos „Skinta“ savininkė Birutė Lekavičiūtė.

Taip pat renginio metu Savivaldybės meras AB „ORLEN Lietuva“ generaliniam direktoriui Michal Rudnicki įteikė atminimo ženklą „Už nuopelnus Žemaitijai“. Šiuo ženklu yra įvertinami asmenys už reikšmingus, išliekamąją vertę turinčius, įsimintinus darbus Žemaitijai, už nuopelnus ir pasiekimus įvairiose veiklose stiprinančiose Žemaitijos tapatybę, istorinę atmintį, kalbą, Žemaitijos kaip istorinės Europos žemės gyvybingumą šiuolaikiniame pasaulyje. 2021 metais bendrovė kartu su Telšių rajono savivaldybe puikuojasi generalinių FC „Džiugas“ rėmėjų gretose, o nuo 2020 metų pradžios – įmonė yra oficiali Telšių rajono savivaldybės partnerė – pasirašyta bendradarbiavimo sutartis.

Šventinėje Turgaus aikštėje šurmuliavo tradicinė vietinių nevyriausybinių organizacijų mugė, kurios metu buvo galima įsigyti rankų darbo kalėdinių suvenyrų ir rankdarbių, jaukiai įsikūrusiame kupole visą kalėdinį laikotarpį bus galima paragauti žemaitiško kulinarinio paveldo gaminių, o šventinę nuotaiką kūrė Telšių kultūros darbuotojai bei vakaro svečias atlikėjas Vidas Bareikis.

„Šiemet kėlėme tikslą – miestui ir jo gyventojams padovanoti tokią šventę, surengti tokį miesto 230-ąjį gimtadienį, kuriuo kiekvienas iš jūsų didžiuotumėtės. Apgalvotas kiekvienas miesto puošybos elementas, kiekviena miesto erdvė ar veikla tam, kad pasijaustumėme kaip juokaudamas sakau – tikrose jubiliejinėse gimtadienio dūzgėse. Linkiu, kad kiekvieno iš mūsų ne tik rankose, bet ir širdyse ištisus metus degtų tie maži, bet šviesūs bengališkų ugnelių skleidžiami šviesos ir geros nuotaikos žiburiai“, – sveikindamas su Telšių miesto gimtadieniu kalbėjo Savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas.

Šių metų šventę surengti siekta kuo didesnėje bendrystėje – kalėdinio Telšių miesto 230-ojo gimtadienio bendraautoriais tapo neatsiejama miesto dalis – čia veikiančios įmonės. Telšių rajono savivaldybė džiaugiasi ir nuoširdžiai dėkoja šios kalėdinės Telšių pasakos bendraautoriams - AB „Žemaitijos pienas“ ir UAB „Energija“, taip pat UAB „ADE Exclusive Design“, UAB „Butų ūkio valdos“, UAB „Džiugo kalnas“, Kredito unija „Germanto lobis“, UAB „Global Pack“, UAB „Ramirent“, UAB „Scandye“, UAB „S. Jurkus ir partneriai“, UAB „Telšių keliai“, AB „Telteksa“, ŽTV televizija.


šaltinis: https://telsiai.lt/go.php/lit/Dziugiai-paminetas-230-asis-telsiu-miesto-gimtadienis


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN