„LastMile“ pradeda teikti prekių atsiėmimo paslaugą „Iki“ parduotuvėse

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2021-12-01 07:46
El. pašto adresas: g.valaityte@publicum.lt

Artėjant šventėms, „LastMile“ pirkėjams pradeda teikti prekių atsiėmimo paslaugą fizinėse Vilniaus ir Kauno „Iki“ parduotuvėse arba greta jų.

„Pandemija neabejotinai parodė, kad e. prekyba yra reikalinga ir aktuali paslauga mūsų pirkėjams. Artėjant šventėms, pirkėjai aktyviai ieško būdų, kaip šia paslauga pasinaudoti dar greičiau, lengviau ir paprasčiau, todėl dar šiemet pristatome prekių atsiėmimo parduotuvėse galimybę. Toks apsipirkimo būdas padeda lengviau planuoti savo laiką, todėl, tikime, kad paslaugą pirmiausia įvertins skubantys didmiesčių pirkėjai. Be to, pristatytas prekių atsiėmimo būdas leis padidinti paslaugos prieinamumą – apsipirkti „LastMile“ platformoje nuo šiol galės ir tie pirkėjai, kurių gyvenamosios vietos nepasiekdavo kurjeriai“, – sako Andrej Pometko, „Iki“ skaitmeninių kanalų departamento vadovas.

Paslaugos veikimas itin paprastas – „LastMile“ aplikacijoje pasirinkus funkciją „Atsiėmimas“ rodomos parduotuvės, kuriose teikiama paslauga. Pasirinkus norimą parduotuvę, suformuojamas prekių krepšelis, prieš apmokant pasirenkamas patogiausias laikas, kada pirkėjas prekes pats pasiims iš parduotuvės. Tuomet nurodoma, ar prekės pasiimamos parduotuvėje, ar norima, kad prekės būtų atneštos į pirkėjo automobilį, stabtelėjusį prie parduotuvės.

Nurodytu metu atvykus prie pasirinktos parduotuvės, pirkėjas paspaudžia mygtuką „Atvykau“ ir kurjeris pristato užsakytas prekes į automobilį. Jei klientas pasirinko atsiėmimą parduotuvėje, jam reikia nueiti prie informacijos centre specialiai įrengtos vietos, paspausti mygtuką „Atvykau“ ir atsiimti savo užsakytas prekes.

Šiuo metu paslauga jau teikiama trijose „Iki“ parduotuvėse. Vilniuje ja galima pasinaudoti Mindaugo g. 25 ir Šeškinės g. 32 įsikūrusiose parduotuvėse, Kaune – P. Lukšio g. 60. Planuojama, kad iki metų pabaigos paslauga veiks septyniose tinklo parduotuvėse. Spartesnė plėtra numatyta 2022 metais.

„LastMile“ platformoje yra beveik 200 tūkst. užsiregistravusių vartotojų. Maždaug trečdalis jų yra lojalūs pirkėjai. Jie gali rinktis produktus iš daugiau nei 30 partnerių parduotuvių, o asortimentą bendrai sudaro daugiau kaip 28 tūkst. prekių. Perkamiausios prekės yra šviežias maistas: įvairios daržovės, mėsa, bananai, avokadai, maltos mėsos, pieno produktai ir įvairūs gėrimai.

Bendrai kasdienių prekių pristatymo paslauga veikia visuose didžiausiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje. Rugsėjo mėnesį prekybos tinklas „Iki“ įsigijo startuolį „LastMile“ po sėkmingo bendradarbiavimo daugiau nei pusantrų metų.

Prekybos tinklą „Iki“ iš viso šiuo metu sudaro 229 fizinės „Iki“ parduotuvės, 2 logistikos centrai, kulinarijos gamybos centras bei 3 regioninės kepyklos. Prekybos tinkle dirba per 5,7 tūkst. darbuotojų.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN