Kalėdas Kretingos rajone pasitikti kvies šimtai nykštukų

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2021-11-29 21:35
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kretingos r.

Artėjančias gražiausias metų šventes Kretingos rajonas pasitiks pasidabinęs šimtais, galimai net tūkstančiais įvairiausių nykštukų. Tuo metu Kretingoje nykštukų pridygs ne tik kiemuose ar viešosiose erdvėse, bet jie bus įkurdinti ir specialioje alėjoje.
„Praėjusiais metais visus nustebino Kretingos rajono Darbėnų seniūnijos darbuotojai, papuošę savo miestelį daugiau nei šimtu ryškiaspalvių nykštukų. Tad šiemet buvo nuspręsta nykštukų virusą paskleisti jau visame rajone, – teigė Kretingos rajono meras Antanas Kalnius. – Kvietimas nykštukais puošti kiemus, langus ar vitrinas sulaukė atgarsio, todėl manome, kad iki šventų Kalėdų rajone pridygs ne tik šimtai, bet ir tūkstančiai įvairiausių nykštukų.“
Kretingoje, pasak mero, kalėdinio laikotarpio pradžia bus paskelbta artėjantį savaitgalį.
Penktadienį ir šeštadienį unikalių dovanų asortimentu bei kalėdiniais skoniais kretingiškius ir svečius vilios Kalėdų turgelis Rotušės aikštėje, taip pat kalėdinė mugė „Įkvėpk Kalėdos!“ Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešojoje bibliotekoje. Beje, bibliotekoje gruodžio 4-ąją veiks ir specialios, hologramų bei kalėdinių atvirukų kūrybinės dirbtuvės vaikams.
Šeštadienį Kretingoje jau bus galima pasivaikščioti Nykštukų alėja, kuri tęsis nuo Rotušės aikštės skvero iki Kretingos rajono kultūros centro. Alėjoje, veiksiančioje visą šventinį laikotarpį, iš viso bus įkurdinta per 40 rajono gyventojų bei organizacijų sukurtų nykštukų.
O gruodžio 4-osios pavakare Kretingos centre šėliosiantys nykštukai įžiebs ir pagrindinę miesto eglę Rotušės aikštėje.
Kretingos miesto seniūnės Gintarės Liobikienės teigimu, jau tradiciškai karkasinės eglės su gyvų žaliaskarių šakomis puošybai pasirinktas klasikinis stilius. Tačiau kaip tiksliai ji bus papuošta, neatskleidžiama.
„Prie eglės bus įrengtas ir specialus muzikinis suoliukas, ant kurio prisėdus suskambės kalėdinė muzika. Tad pagrindine Kretingos egle šiemet bus galima grožėtis kiek kitokioje aplinkoje, klausantis vieno iš 40 skirtingų muzikinių kūrinių. Taip pat kaip ir pernai, prie pagrindinės eglės veiks stebuklingas Kalėdų senelio paštas“, – pasakojo G. Liobikienė.
Visą kalėdinių renginių Kretingoje programą galima rasti Kretingos rajono savivaldybės „Facebook“ puslapyje arba www.kretinga.lt.


Daugiau informacijos suteiks:
Antanas Kalnius
Kretingos rajono meras
Mob. 8 619 31341
El. p. antanas.kalnius@kretinga.lt

Gintarė Liobikienė
Kretingos miesto seniūnė
Mob. 8 620 60943
El. p. gintare.liobikiene@kretinga.lt


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN