Žvaigždėtąją Akmenės krašto Kalėdinę pasaką sukūrė šimtai akmeniškių

Naujienos: Savivalda , 2021-11-29 20:48
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Naujosios Akmenės gyventojai ir miesto svečiai šiomis dienomis turi bendrą ir, regis, kol kas svarbiausią pokalbių temą – centrinėje miesto aikštėje įžiebtos Kalėdinės eglės grožį. Net kritiškiausi Akmenės rajono savivaldybės „feisbuk“ paskyros komentuotojai giria Leopoldo Petravičiaus aikštėje sužibusią eglę ir tai, kad ji įžiebta tą pačią dieną, kaip ir šalies didmiesčiuose Vilniuje ar Kaune – lapkričio 27-ąją.

Šiųmetėje eglės puošyboje pratęsta 2020-ųjų idėja ir simboliai – didžiulės šviečiančios žvaigždės. Tik pernai jų spindėjo keliasdešimt, o šiemet kelis kartus daugiau – net 180, jos ne tik pakibdytos ant karkasinės eglės šakų, bet ir išbarstytos kalvelėmis banguotoje aikštės erdvėje. Naujosios Akmenės miesto seniūnas Rimvydas Juozapavičius juokauja, kad prieš metus pagrindinė rajono eglė simbolizavo kelią į žvaigždes, o šiemet – gyvenimą tarp žvaigždžių!

Akmenės krašto svarbiausios kalėdinės eglės padabinimo idėja gimė Ingos Stankuvienės galvoje. Inga – Naujosios Akmenės „Saulėtekio“ progimnazijos dailės mokytoja – metodininkė. Ji miesto eglę ir jos aplinką, Savivaldybės administracinio pastato bendrąsias patalpas metų pabaigos šventėms dekoruoja jau kelerius metus iš eilės ir vis nustebina išradingumu, įdomiais deriniais ir detalėmis, kurias gamina ir savo rankomis. Ir šiemet eglės puošmenos pagamintos iš labai paprastų medžiagų, kurios sumaniai panaudotos pavirto nuostabiomis žvaigždėmis. Medžiagų didžiulei eglei puošti, o jų prireikė nemenkai, padovanojo ūkininkas Stanislovas Bačiulis ir UAB „Auga Ramučiai“. UAB „Naujosios Akmenės komunalininkas“ kelias savaites virino karkasus žvaigždėms gaminti, o paskui jas sukabino ir apšvietė. Akmenės rajono savivaldybės Užimtumo didinimo programoje dalyvaujantys akmeniškiai buvo apmokyti ir gamino žvaigždes. Akmenės rajono savivaldybės kultūros centras į eglės įžiebimo šventę linksminti mažų ir didelių akmeniškių pakvietė „ O lia lia“ vaikų chorą bei atlikėjus Irūną ir Marių Jampolskį. Na, o Kalėdų seneliu persirengti ir tą vakarą pabendrauti su vaikučiais sutiko Akmenės rajono savivaldybės mero pavaduotojas Tomas Martinaitis!

Kalėdinė pasaka, sukurta centrinėje miesto aikštėje, čia nesibaigia! Netoliese ją pratęsia miestelėnų sumanumą, nagingumą ir švenčių laukimą atspindinti Kalėdinių eglučių galerija. Joje nuo miesto Kultūros rūmų iki stadiono rikiuojasi 36 eglutės, kurias savadarbiais kuo išradingiausias žaislais apkabinėjo rajono įmonės, įstaigos ir organizacijos, pavienės šeimos. Tai irgi tęstinė veikla, kurios idėja noriai nebe pirmus metus palaikoma miestelėnų, šiemet Kalėdinių eglučių mišką pasiūliusių įžiebti moderniai sutvarkytoje naujoje miesto erdvėje. Tik šiemet eglučių miško puošėjų prašyta nepamiršti nuo taršos kenčiančios gamtos, atliekų gausoje skęstančios aplinkos: eglučių žaisliukus siūlyta gaminti iš gamtinių, savaime suyrančių žaliavų. Arba panaudoti perdirbamas medžiagas. Ir ne pirkti naujus eglučių puošybos elementus, o pasitelkus fantaziją pagaminti juos iš naudotų, buityje nebereikalingų daiktų, pluoštų, įrankių, žaislų... Netrukus prasidės elektroniniai rinkimai: bus balsuojama už gražiausią, originaliausią įmonių, įstaigų ir organizacijų Kalėdinę eglutę.

Taigi šimtai akmeniškių stengėsi ir prisidėjo, kad Kalėdinė dvasia pasklistų po Akmenės kraštą ir per nuotraukas, žinutes socialiniuose tinkluose, iš lūpų į lūpas pasklistų ne tik šalyje, bet ir toli už jos ribų...



Savivaldybės administracijos
šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/zvaigzdetaja-akmenes-krasto-kaledine-pasaka-sukure-simtai-akmeniskiu/3688


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN