Uostamiestyje tikrinta ar vairuotojai važinėja automobiliais žieminėmis padangomis

Naujienos: Teisėtvarka , 2021-11-23 18:57
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Klaipėdos r.

Lapkričio 23 d. Klaipėdos apskr. VPK Kelių policijos tarnybos pareigūnai uostamiestyje tikrino ar automobilių vairuotojai jau pakeitę savo transporto priemonių padangas į tinkamas šaltajam sezonui. Primename, jog vairuotojai tai turėjo padaryti iki lapkričio 10 d. Pareigūnai pasidžiaugė, jog Šilutės pl. ir Taikos prospekte, patikrinus apie 100 automobilių, nustatytas vos vienas pažeidimas – pirmą kartą baudžiamai merginai skirta pusė minimalios baudos – 15 eurų, bei anuliuotas automobilio techninės apžiūros talonas. Dar trys vairuotojai įspėti, jog jų automobilių padangos tuoj bus nebetinkamos važiuoti šaltuoju metų laiku.

Pareigūnai primena, jog rūpinantis savo saugumu, automobilio padangas keisti reikia į atitinkančias sezoną, taip pat būtina atkreipti dėmesį ir į padangų protektoriaus gylį – rekomenduojama, kad jis būtų ne mažesnis nei 6 mm. Svarbu reguliariai patikrinti ir slėgį padangose – atšalus jis gali gali sumažėti. Svarbu pasirūpinti, kad veiktų ir būtų tinkamai sureguliuoti visi automobilio žibintai, kad valytuvai gerai valytų vandenį ir purvą, kad netrūktų langų skysčio ir kt.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN