Norvegijoje domėjosi atliekų tvarkymo naujovėmis

Naujienos: Savivalda , 2021-11-16 17:01
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Mažeikių rajono savivaldybės delegacija kartu su kitais tarptautinio projekto „Žiedinis atliekų tvarkymas“ partneriais lankėsi Norvegijoje, kur domėjosi atliekų tvarkymo naujovėmis, susipažino su įvairių įmonių veikla, dalijosi patirtimi.

Projekto dalyviai lankėsi privačioje įmonėje Grønn Vekst, kuri yra didžiausia komposto gamintoja Norvegijoje, įmonėje „Magic factory“ (Stebuklų gamykla), perdirbančioje maisto atliekas ir gyvulių mėšlą į klimatui nekenksmingas biodujas, naudojamas transporto priemonėms bei namų šildymui, ir biotrąšas, skirtas naujo ir ekologiško maisto bei pašaro kiaulėms gamybai.

Taip pat delegacijos nariai apžiūrėjo atliekų tvarkymo centrą BIR, aptarnaujantį Bergeno bei kitas aštuonias savivaldybes, bei susipažino su privačios įmonės „Carrot“ (lietuviškai – „Morka“), kuri atliekų tvarkymo įmonėms teikia informacinių technologijų, skaitmenizavimo paslaugas, taip pat siūlo bei įgyvendina inovatyvius sprendimus, veikla.


Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis: https://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/norvegijoje-dom%C4%97josi-atliek%C5%B3-tvarkymo-naujov%C4%97mis/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN