Liolių pagrindinės mokyklos įgyvendinamas projektas

Naujienos: Švietimas , 2021-11-10 19:27
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

Spalio 25–29 d. Liolių pagrindinės mokyklos bendruomenė surengė tarptautinio Erasmus+ KA229 projekto „Mokymas/-is su intelektiniais žaidimais“ susitikimą su projekto partneriais iš Turkijos ir Rumunijos. Dėl pandemijos negalėjo dalyvauti Italijos komanda. Tai jau buvo antrasis tarptautinis susitikimas. Pernai vasario mėnesį mokyklos atstovai vyko į Turkiją.


Visi į Lietuvą atvykę susitikimo dalyviai – 5 mokytojai ir 10 mokinių, buvo pasiskiepiję arba turėjo neigiamus PGR testus. Dėl pandemijos veiklos buvo vykdomos laikantis papildomų saugumo reikalavimų, vyko Liolių pagrindinės mokyklos sporto salėje, mokyklos kiemelyje bei išvykų metu atvirose erdvėse. Svečiai buvo apgyvendinti Kelmės viešbutyje Mažasis dvaras.

Per 5 susitikimo dienas projekto dalyviai aplankė Liolius, Kražius, Kelmę, Šiaulius, Palangą, Klaipėdą, Vilnių, Trakus. Svečiai ne tik susipažino su šalies gamta, architektūra, tradicijomis, paragavo vietinio maisto, bet ir išbandė įvairias edukacijas netradicinėse erdvėse.

Projektas įgyvendinamas siekiant pasidalinti patirtimi taikant loginių žaidimų metodus ugdyme, kuriant edukacines erdves. Pirmiausia dalyviai susipažino su senaisiais lietuvių žaidimais Vilniaus Valdovų rūmuose bei žemaitiškos vakaruškos Kražiuose metu. Buvo išbandyti įvairūs stalo ir aktyvieji žaidimai. Taip pat dalyviai žaidė tradicinius žaidimus, pagamintus iš padidintų detalių. Susitikimo metu buvo siekiama, kad dalyviai ne tik kurtų strategijas, mąstytų, bet ir pajudėtų bei patirtų kuo daugiau gerų emocijų.

Vėliau susipažinome su žaidimais, kuriems žaisti reikalingos specialios žinios. Stebėjome mokslinius eksperimentus Palangos Iliuzijų name, tyrinėjome laikrodžių mechanizmus Klaipėdos laikrodžių muziejuje bei išbandėme, kaip veikia 3D technologijos, robotukai, interaktyvios grindys Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešosios bibliotekos Jaunimo inovacijų erdvėje.

5 projektinės veiklos dienos, mokantis netradiciniu būdu, prabėgo labai greitai. Susitikimo dalyviai galėjo ne tik žaisti įvairiausius žaidimus, keliauti, pažinti Lietuvą, bet ir tobulino anglų kalbos žinias, komunikavimo, bendravimo įgūdžius. Svečiai iš užsienio gyrė mūsų organizuotumą, gebėjimą vykdyti edukacines veiklas, kuriose mokiniai gali panaudoti ir žinias, ir savo kūrybinius gebėjimus, džiaugėsi galimybe susipažinti su mūsų švietimo sistema, apsilankyti Kelmės rajono savivaldybėje bei pajausti, koks yra vietinių žmonių gyvenimas. Mokiniai ir mokytojai liko patenkinti šiuo susitikimu.

Erasmus + projekto tarptautinis bendravimas ir bendradarbiavimas bus tęsiamas ir toliau. Ateityje laukia vizitai į Rumuniją ir Italiją. Tik nuo pandemijos eigos pasaulyje priklausys, kaip vyks susitikimai – kontaktiniu ar virtualiu būdu.

Projekto koordinatorė Ligita Mitkevičienė


šaltinis: https://www.kelme.lt/lioliu-pagrindines-mokyklos-igyvendinamas-projektas/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN