„Vanduo – gyvybės šaltinis“

Naujienos: Švietimas , 2021-10-26 18:13
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Mažeikių lopšelio-darželio „Žilvitis“ „Nykštukų“ ir „Žiniukų“ grupių ugdytiniai aptarė vandens svarbą žmogaus gyvenime. Be vandens žmogus negalėtų gyventi: vanduo maitina ir prausia. Norint būti sveikam, kasdien būtina vartoti kuo daugiau vandens.

„Nykštukų“ grupės vaikai vykdė eksperimentus, per kuriuos išsiaiškino kokia yra vandens kelionė – žemėje esantis vanduo garuoja, kylą į viršų sudarydamas debesis, lietaus lašai krenta į upelius, ežerus, įsigeria į žemę – šis apytakos ratas niekada nenutrūksta. Ugdytiniai pabrėžė, kad gerti galima tik švarų vandenį, į mūsų namus patenkantį iš šaltinių per vamzdžius.

„Žiniukai“ ragavo įvairaus skonio vandenį: pagardintą citrina, mineralinį ir vandenį iš čiaupo. Diskutavo, kuris vanduo skanesnis. Vieni vaikai sakė, kad skaniausiais saldus vanduo, kitiems – mineralinis, kai kuriems – šaltas, tekantis iš čiaupo. Daugiausia balsų surinko vanduo su citrina, vaikams šis buvo skaniausias.

Ugdytiniai savo žiniomis pasidalino ir su kitais darželio vaikais bei darbuotojais –pagamino lankstinukus, kuriuose atsispindi svarbiausios vandens savybės, ir palinkėjo kasdien gerti bent po kelias stiklines šviežio vandens.


Ikimokyklinio ugdymo mokytoja Ilona Juodienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN