Muzikos ir poezijos vakaras „Šlama žalios liepos dangaus pakrašty“ Ukrinuose

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2021-10-26 17:13
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Ukrinų kultūros namuose spalio 21 d. vyko muzikos ir poezijos vakaras „Šlama žalios liepos dangaus pakrašty“, skirtas paminėti poeto Alfonso Bukonto 80-metį. Tai antroji poeto jubiliejui skirto renginio dalis, užbaigianti projekto „Poezijos virusui siaučiant – 2” veiklas. Renginyje nuotoliniu būdu dalyvavo ir Alfonsas Bukontas su žmona Dalia.
Mažeikių viešosios bibliotekos Ukrinų filialo vykdomo projekto tikslas – populiarinti poezijos skaitymą. Renginį sudarė trys dalys, kurias į vieną visumą sujungė renginio vedėjai – bibliotekininkė Valda Muravjovienė ir Juozo Vaičkaus skrajojamojo teatro režisierius Martynas Januška. Pirmojoje dalyje buvo skaitomos poeto A. Bukonto kūrinių ištraukos. Eilėraščius skaitė Gabija Miliūtė, Ugnė Gontaitė, Ligita Urbonienė ir Vilma Vžesniauskienė. Antrojoje dalyje skambėjo Mažeikių kultūros centro Juozo Vaičkaus skrajojamojo teatro kompozicijos, kurias pagal jubiliato kūrybą parengė režisierius Martynas Januška. Eilėraščius iš rinkinio ,,Penktas metų laikas“ ir trieilius, penkiaeilius iš rinkinio ,,Dapšių kelio žaltvykslės“ skaitė Juozo Vaičkaus skrajojamojo teatro aktoriai Ingrida Jestromskienė, Juozapas Kukštas, Paulius Mylė.
Kompozitoriai yra sukūrę nemažai dainų pagal A. Bukonto tekstus, tad vakarą užbaigė muzika. Skambėjo dainos, kurias atliko Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklos mokiniai Lukas Andrėkus, Ernestas Skališius, Vaiva Kasčiūnaitė (jų mokytojos Julė Draudikienė ir Dalia Olberkienė), Židikų Marijos Pečkauskaitės gimnazijos mokiniai, vadovaujami muzikos mokytojo Juozo Daukšos, Ukrinų kultūros namų senjorų ansamblis (vadovas Andrius Dobrovolskis). Poeto eilėms muziką sukurti įkvėpė ir Remigijų Jokubauską. Dainuojant jam talkino Ingrida Jestromskienė ir Laimonas Vaišvila. Artūro Meškausko atliekama daina „Būna dienų lyg tyčia“ ne vienam priminė, kad šios gerai žinomos dainos žodžiai – A. Bukonto.
Ukriniškiai džiaugiasi, kad poezijos skaitymai, kurie iš dalies finansuojami Mažeikių rajono savivaldybės, sulaukia nemažai žiūrovų net šiais pandemijos laikais. Šiltų padėkos žodžių renginio organizatoriams, atlikėjams, dalyviams negailėjo ir nuotoliniu būdu dalyvavę poetas A. Bukontas bei jo žmona Dalia.

Valda Muravjovienė,
Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Ukrinų filialo bibliotekininkė

Nuotraukos Ingridos Daukontienės


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN