Mažeikiuose karaliavo džiazas

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2021-10-18 14:53
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Šeštadienio vakarą Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centro Didžiojoje salėje karaliavo džiazas – koncertavo Latvijos radijo bigbendas ir džiazo trio „Vein“ (Šveicarija).

Latvijos radijo bigbendas, įkurtas 1966-aisiais, skaičiuoja ne vieną savo veiklos dešimtmetį. 1996-aisiais veikla buvo nutraukta. Po daugiau nei dešimtmetį trukusios pertraukos, 2012-aisiais, visiškai atsinaujinęs bigbendas atgimė ir aktyviai koncertuoja.

Šis kolektyvas du kartus nominuotas Didžiajam muzikos apdovanojimui – tai aukščiausia Latvijoje valstybės pripažinimo muzikos srityje forma.

Džiazo trio „Vein“ susikūrė daugiau nei prieš dešimtmetį. Dėl stilistinės muzikos įvairovės, intriguojančios atlikimo technikos ansamblis yra pelnęs didžiules klausytojų simpatijas.
Liko dar trys Tarptautinio Mažeikių meno festivalio renginiai – kamerinio orkestro „Kremerata Baltica“ jubiliejinis koncertas, džiazo muzikos vakaras ir festivalio uždarymo koncertas „Vilties mišios“.


Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis: http://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/ma%C5%BEeikiuose-karaliavo-d%C5%BEiazas/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN