„Maisto banko“ rudeninė akcija pakvietė šilutiškius ištiesti pagalbos ranką

Naujienos: Savivalda , 2021-10-11 16:59
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilutės r.

Spalio 8–9 dienomis labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ vykdė 31-ąją maisto produktų rinkimo nepasiturintiems akciją. „Maisto banko“ akcijos metu Šilutės rajono savivaldybė bei „Maisto bankas“ pakvietė žmones aukoti ilgo galiojimo maisto produktus mažas pajamas turintiems gyventojams. Pirmieji šioje akcijoje penktadienį sudalyvavo ir Šilutės rajono savivaldybės mero pavaduotojas Sigitas Šeputis bei Administracijos direktoriaus pavaduotoja Daiva Žebelienė.

Akcijos metu surinktas maistas atiteks socialinių organizacijų globojamiems žmonėms – neįgaliesiems, daugiavaikėms šeimoms, pensinio amžiaus asmenims, bedarbiams, vienišoms vaikus auginančioms motinoms, socialinėje krizėje atsidūrusiems asmenims ir kt.

„Maisto banko“ akcijos metu žmonių suaukotais ilgo galiojimo produktais bus praturtintas nepasiturinčiųjų gaunamas maisto krepšelis. Taip pat buvo galima prisidėti aukojant lėšų kovai su maisto švaistymu skambinant trumpuoju numeriu 1343 (auka 3 eurai), prekybos centruose „IKI“ ir „Maxima“ kasose nuskenuojant savanorio įteiktą skrajutę ar paaukojant lėšų internetu.

„Maisto banko“ organizuojamos akcijos yra labai reikalingos, kadangi paaukoti maisto produktai atitenka labiausiai nepasiturinčioms šeimoms, asmenims. Surinktas maistas yra išdalijamas paketais šeimoms, asmenims, kuriems ši parama yra reikalinga. Be to, bus paliktas rezervas padėti krizės ištiktoms gyvenančioms šeimoms.

Šilutės rajono savivaldybės administracija siekdama, kad maisto produktai pasiektų mažas pajamas gaunančius asmenis visose seniūnijose, į „Maisto banko“ organizuojamas akcijas įtraukia vis naujas seniūnijų bendruomenes. Rudeninėje akcijoje dalyvavo Kintų seniūnija.

Šilutės prekybos startavusioje „Maisto banko“ akcijoje dalyvavo šios organizacijos:

Šilutės rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyrius, Kintų seniūnija ir AB „Šilutės baldai“ darbuotojai;
Šilutės socialinių paslaugų centras;
VšĮ „Gabrielius“;
VšĮ „Taikos kelias“.

Socialinės paramos skyriaus informacija


šaltinis: https://www.silute.lt/naujienos/maisto-banko-rudenine-akcija-pakviete-silutiskius-istiesti-pagalbos-ranka/8470


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN