Spaudos konferencijoje – COVID-19 ligos iššūkiai Kelmės rajone

Naujienos: Savivalda , 2021-10-09 08:09
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

Spalio 8 d. vykusioje spaudos konferencijoje aptartos aktualijos, susijusios su COVID-19 ligos situacija rajone ir gyventojų vakcinavimu.

Savivaldybės vadovai ir medikai – VšĮ Kelmės ligoninės direktorė Edita Brazienė, COVID-19 skyriaus vedėja Alina Cvirkienė ir VšĮ Kelmės pirminės sveikatos priežiūros centro vadovė Vaiva Krasauskaitė atkreipė dėmesį į nuo rugsėjo pradžios sulėtėjusią vakcinaciją.

Iššūkiai susiję su gyventojų, norinčių skiepytis, skaičiaus mažėjimu, bet ne su vakcinų turėjimu ar organizavimu, kuris yra vykdomas sklandžiai. Visi norintieji jau yra pasiskiepiję. Dabar visas dėmesys skiriamas 75 metų ir vyresniems asmenims. Du trečdaliai jų yra paskiepyti, vienas trečdalis ne. Konferencijoje dalyvavę medikai atkreipė dėmesį, kad iš 10 sergančiųjų 8 yra neskiepyti. Ligos eiga senyvo amžiaus neskiepytiems asmenims dažnu atveju būna sunki, formos daug sunkesnės, simptomai progresuoja valandomis, komplikuojasi ir jau turimos gretutinės ligos. Kelmės ligoninėje šiuo metu COVID-19 ligos skyriuje gydomi 47 pacientai. Daugumos jų būklė sunki. Gydymo kaštai yra nepalyginamai didesni nei profilaktinės priemonės.

Gydytojai, kasdien tiesiogiai susidurdami su COVID-19 liga sergančiais pacientais, kviečia sekti medikų pavyzdžiu ir skiepytis. 95 proc. Kelmės ligoninės darbuotojų yra pasiskiepiję, likusieji persirgę ir turi antikūnų. Atkreiptas dėmesys, kad vakcina nuo gripo galima skiepytis tą pačią dieną, kaip ir vakcina nuo COVID-19 ligos.

Savivaldybės vadovai kalbėjo, jog rajone nuotolinis ugdymas neplanuojamas, įstaigų uždaryti taip pat neplanuojama, ir atkreipė dėmesį, kad spalio 7 d. duomenimis 12–15 metų grupėje paskiepyta 18,4 proc., o 16–24 metų grupėje – 61,5 proc. asmenų. Norėtųsi, kad šių asmenų grupė būtų aktyvesnė. Labai raginama įsiklausyti į gydytojų, kurie kasdien susiduria su šia liga, nuomonę, vadovautis mokslo pasiekimais, būti sąmoningiems, pilietiškiems ir jausti atsakomybę prieš save ir kitus žmones.

šaltinis: https://www.kelme.lt/spaudos-konferencijoje-covid-19-ligos-issukiai-rajone/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN