Tarptautinio Plungėje, Mykolo Oginskio festivalio scenoje – Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2017-08-29 18:04
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Festivalio publikai NIKO pažįstamas, tačiau kiekvienas susitikimas – naujo muzikinio spektaklio premjera, paliekanti neišdildomą garsą ir vaizdą.
Rugsėjo 2 d., šeštadienį, 17 valandą kamerinio orkestro programoje skambės A. Vivaldi „Metų laikų“ fragmentai, kompozitorių P. M. Hamelio, M. Richterio ir G. Gelgoto kūriniai.
Naujos idėjos ir visai kitokios išraiškos, atliekant kamerinę muziką, – NIKO išskirtinumo ženklas, jau daugiau kaip dešimt metų lydintis orkestrą, kurio įkūrėjas ir meno vadovas – kompozitorius Gediminas Gelgotas. Atlikėjų meistriškumas ir minimalistinė, bet efektinga choreografinė improvizacija užburia klausytojus daugelyje garsiausių pasaulio scenų. Ir ne tik – kamerinės muzikos garsai nuaidi neįtikėtinose, netradicinėse erdvėse: tokie koncertai – neatsiejami šio kolektyvo palydovai. Jų koncertais žavisi tiek Europos, tiek ir Jungtinių Amerikos Valstijų melomanai. Kerai po jų pasirodymo nesisklaido ilgai: nuoširdus kontaktas su klausytojais, subtili elegancija, atsidavimas atliekamo kūrinio dvasiai, naujų misterijų kūrimas – viskas vienu metu!
Rugsėjo 3 d., sekmadienį, 10 valandą į Kunigaikščio Mykolo Oginskio žirgyno stadioną pakviesime žirginio sporto gerbėjus – vyks žirgų konkūras Tarptautinio Mykolo Oginskio festivalio taurei laimėti.
Lietuva gali didžiuotis turėdama net tris nacionalines arklių – trakėnų, žemaitukų ir Lietuvos sunkiųjų – veisles. Žemaitukus Oginskiai ne tik išsaugojo, bet ir išgarsino toli už Lietuvos ribų. 1900 m. Pasaulinėje parodoje Paryžiuje kumelė Žaiba ir eržilas Hiršas buvo apdovanoti aukso medaliais, o eržilas Kerstutis – didžiuoju sidabro medaliu. Sėkmė žemaitukų žirgelius lydėjo ir organizuojamose parodose Varniuose bei Sankt Peterburge.
Šiemet jau septintąjį kartą varžybose demonstruoti žirgų jėgą, grožį, sumanumą, įveikiant kliūtis, susirinks geriausi žirgų sporto atstovai iš visos Lietuvos. Konkūro tęstinumas – organizatorių jojimo sporto klubo „Rafaella“ prezidentės Genutės Šakienės ir aktyvios visuomenės veikėjos Juditos Stankutės nuoširdaus darbo rezultatas.


Danutė Einikienė
Žemaičių dailės muziejaus vyr. fondų saugotoja


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN