Šerkšnėnuose karaliavo bulvė

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2021-09-20 10:35
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Šiandien, rugsėjo 19 d., į Šerkšnėnus visus sukvietė „Bulvių fiesta“. Kaimyniškoje ir linksmoje rudens šventėje Šerkšnėnų ir kitų seniūnijų bendruomenės gamino įvairiausius bulvių patiekalus bei vaišino visus susirinkusius. Skambėjo dainos, netrūko ir rungčių.

Šerkšnėnų stadione Balėnų, Žemalės, Viekšnių, Tirkšlių, Bugenių, Auksodės, Skuodiškių, Šerkšnėnų ir kaimyninio rajono Papilės miestelio bendruomenių komandos, išradingai įkurtuose kiemeliuose, lauko krosnelėse gamino įvairiausius bulvių patiekalus ir susirinkusiuosius viliojo jų paragauti. Keptuvėse čirškėjo bulviniai, žemaičių blynai, puoduose kunkuliavo įvairios košės, šiupiniai, bulvienės, virė cepelinai. Buvo naminių bulvių traškučių, keptų bulvių su spirgučiais ir net bulvinių spurgyčių.

Kol vieni bendruomenių nariai susirinkusiuosius vaišino, kiti bulvių čempionate dalyvavo – skuto bulves, tarkavo ir tarkius sunkė, cepelinus formavo. Greičiausiai tai atlikti pavyko Balėnų bendruomenės atstovams. Sukosi ir laimės ratas, pažėręs dovanų laimingiesiems.

Scenoje skambėjo Užlieknės kultūros namų liaudiškos muzikos kapelos „Glousnis“, Tytuvėnų krašto bendruomenės kapelos „Svaja“, Latvijos Respublikos Slampes kultūros pilies folkloro ansamblio „Pūrs“ atliekamos dainos ir melodijos. Šventė baigėsi grupės „Kitava“ pasirodymu.


Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis: http://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/%C5%A1erk%C5%A1n%C4%97nuose-karaliavo-bulv%C4%97/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN