Meilė muzikai, medžiui

Naujienos: Savivalda , 2021-09-17 15:23
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilalės r.

Rugsėjo 15 dieną Šilalės rajono savivaldybės meras Algirdas Meiženis dalyvavo pirmos autorinės Alvydo Juodviršio medžio drožinių ir fotografijų parodos ,,...mano meilė medžiui...“ pristatyme, vykusiame Šilalės Vlado Statkevičiaus muziejuje. Meras pasidžiaugė tokia turtinga ir turininga paroda ir palinkėjo, kad ši pirma paroda būtų startas kitoms A. Juodviršio parodoms. Meras A. Meiženis akcentavo, kad pirmą kartą gavo išraižytą ant medienos kvietimą, o ne popierinį.

Parodos autorių sveikino Šilalės rajono savivaldybės kultūros centro direktorė Irmina Kėblienė ir jos pavaduotojas Antanas Kazlauskas, Šilalės Vlado Statkevičiaus muziejaus direktorė Soneta Būdvytienė, Vilniaus rajono Rudaminos ,,Ryto“ gimnazijos direktorius Ramūnas Maniuška, giminės, artimieji, ansambliečiai, kaimynai, draugai. Renginį vedė muziejininkė Edita Merkelienė.

Nors dauguma parodos autorių žinome kaip linksmos muzikos ansamblio ,,Padkava“ vadovą ir muzikantą, tačiau dabar apie jį dauguma žinos ir kaip medžio drožėją.

A. Juodviršio meilė medžiui – ,,praktinė“, mat autorius akcentuoja, kad drožiąs praktiškus dirbinius. Trauka medžiui pasireiškė jau senokai, dar dirbant Rudaminos ,,Ryto“ gimnazijoje. Drožiniams naudoja įvairią medieną: ąžuolą, liepą ir kt. Savo ansambliečiams turi išdrožęs netgi kelis instrumentus, kuriais šie ir groja.

O, kad nė vienam nekiltų klausimų, kas tų originalių drožinių autorius – A. Juodviršis ant drožinio deda savo spaudą.



Mero patarėja Asta Gestautienė
šaltinis: https://silale.lt/go.php/lit/Meile-muzikai-medziui-


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN