Iš arčiau susipažinta su Šostka

Naujienos: Savivalda , 2021-09-15 17:56
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Savivaldybės oficiali delegacija: Tarybos narys Linas Lileikis, Administracijos direktorės pavaduotojas Artūras Pekauskas ir Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus

ryšių su žiniasklaida specialistė Jolanta Šiurkuvienė pabuvojo Šostkos mieste (Ukraina).

Šis miestas – vienas naujausių Akmenės rajono savivaldybės tarptautinės bičiulystės partnerių, su kuriuo oficialiai bendrauti pradėta 2018 metais. Bendravimas užsimezgė atsiliepiant į Akmenės krašte įsikūrusių ukrainiečių pasiūlymą, tarpininkaujant tarptautinio palaikymo bendrijai "Kelias į svajonę" (pirmininkas Andrius Almanis).

Nuo to laiko Šostkoje pabuvojo keli Savivaldybės delegatai, tarp jų – meras Vitalijus Mitrofanovas, surengta tarptautinė vaikų stovykla. Šiemet pirmąkart šio miesto oficiali delegacija buvo atvykusi į Akmenės kraštą: Naujosios Akmenės miesto šventėje pabuvojo vicemerė Marina Kharlamova ir Industrinio parko vadovė Anna Yefymenko.

Šostka – miestas Sumų srityje, šiaurės rytų Ukrainoje, nuo sostinės Kijevo nutolęs 310 kilometrų. Už keliasdešimties kilometrų driekiasi Ukrainos valstybinė siena su Rusijos Federacija. Daugelį metų Šostka buvo itin svarbus pramonės centras chemijos ir pieno produktų srityje, šiuo metu orientuojasi į naujas veiklas bei verslus.

Šostkoje gyvena apie 74 tūkstančius gyventojų. Jie labai mėgsta kasmet organizuojamą Miesto dieną, kurios šventiniuose renginiuose dalyvavo Akmenės rajono savivaldybės oficiali delegacija. Jos vadovas Savivaldybės tarybos narys L.Lileikis įvairiose miesto erdvėse kelis kartus Akmenės krašto gyventojų ir mero V.Mitrofanovo vardu sveikino miestelėnus su švente. Centrinėje Šostkos aikštėje ir jos prieigose buvo įkurdinti 17 improvizuotų kiemelių, kuriuose įvairių aplinkinių vietovių gyventojai, pasipuošę nacionaliniais drabužiais, dainavo, rodė savo nagingų amatininkų dirbinius ir vaišino tradiciniais patiekalais. Kitur mieste vyko sporto ir pramogų renginiai, mugės, koncertai.

Akmenės rajono delegacija buvo vieninteliai Šostkos miesto užsienio svečiai. Dar šventėje viešėjo kelių kaimyninių regionų atstovai. Šostkos meras Mykola Noga surengė priėmimą savivaldybėje, supažindino su savo komanda ir jos narių atliekamomis funkcijomis. Buvo aptartos ir tolimesnio bendradarbiavimo galimybės, diskutuota, kuriose srityse būtų naudinga keistis patirtimi. Vėliau akmeniškius po visą dieną trukusius renginius lydėjo kuris nors vienas iš penkių Šostkos mero pavaduotojų.

Akmeniškiams ir kitiems renginio svečiams buvo aprodytos ir kelios įstaigos bei erdvės, kuriomis didžiuojasi Šostka: biblioteka, garsaus Ukrainos menininko Viktoro Kovtuno memorialinis muziejus, robotikos ir meno centras. Savivaldybės tarybos narys, oficialios delegacijos vadovas, L.Liliekis į garbingų svečių knygą pasirašyti buvo paprašytas ne bet kaip, bet persirengęs senoviniais drabužiais, senoviniu plunksnakočiu, sėdintis prie senovinio stalo po trijų šimtų metų senumo laikrodžiu – toks „Art centro“ puoselėjamas ritualas.

Nuotraukose: Akmenės rajono savivaldybės oficiali delegacija priėmime pas Šostkos merą M.Nogą (antras kairėje); vienas iš šventės improvizuotų kiemelių; pasirašymas svečių knygoje.


Savivaldybės administracijos
Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus informacija
šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/is-arciau-susipazinta-su-sostka/3388


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN