Ruduo Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijoje derlingas – darbo vaisiai džiugina

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2017-10-23 16:55
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Iš dalies baigėsi dvylika mėnesių trukęs Erasmus+ strateginių partnerysčių projektas LIFE ON STAGE – PERFORMING TO LEARN, LEARNING TO PERFORM tarp Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos ir Madrido Nuestra Señora Del Sagrado Corazon, Ispanija, mokyklų.

Šio projekto tikslai apėmė kalbinių kompetencijų tobulinimą naudojant teatrą kaip įrankį, skatinantį skirtingų šalių moksleivius tobulinti užsienio kalbos vartojimo įgūdžius kaip pagrindinį jaunimo iš skirtingų šalių jungiamąjį ryšį dalijantis kultūrine patirtimi.

Tarptautiniai partnerių susitikimai vyko triskart per 2016-2017 mokslo metus. Sausio mėnesį vykęs tarpnacionalinis projekto partnerių (koordinatorių) susitikimas apėmė tokias veiklas kaip pirmosios projekto dalies veiklų (logotipo kūrimas, komandinis darbas ir koordinavimas, šalių pristatymų įvairiais aspektais) įvertinimas, tolimesnių projekto veiklų planavimas ir atsakomybių pasiskirstymas. Pagrindinis ir esminis mokinių darbas buvo sukurti galutinį produktą – 5 dalių vaidinimą iš anksto pateiktomis temomis, aktualiomis šiandienos pasauliui (lygios vyrų ir moterų galimybės, lygios darbo galimybės, gamtos užterštumas, emigracija ir pan.)

Pirmasis mokymosi mobilumas įvyko 2017m. kovo 22-29 dienomis, kuomet 10 mokinių ir 2 mokytojų grupė iš Ispanijos atvyko į Naująją Akmenę įgyvendinti iš anksto suplanuotas veiklas. Mokiniai kartu su mokytojais stebėjo ugdymo(si) aplinką, dalyvavo kūrybinėse dirbtuvės kurdami kaukes, daug dirbo pagrindinio produkto-vaidinimo įgyvendinimui. Didžiulė grupė svečių ir vietinių moksleivių bei mokytojų lankėsi tiek rajono, tiek šalies pažintiniuose objektuose supažindinimo su šalies kraštovaizdžiu, kultūriniais tikslais. Projekto partneriai lankėsi Akmenės rajono savivaldybėje, kur juos priėmė Savivaldybės administracijos direktorė Aromeda Laucienė. Įvairių susitikimų metu ir esant bet kokiai galimybei projekto partneriai pristatė vaidinimą padedami mokytojų komandos.

Atsakomasis vizitas, kuomet grupė Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos mokinių (10) ir mokytojų (2) išvyko įgyvendinti suplanuotų veiklų į Madridą, Ispanija, vyko 2017m. balandžio 20-26 dienomis. Intensyvus akademinis bei pažintinis gyvenimas svečioje šalyje sukrovė didžiulį patirčių bagažą. Jau sukurtą ir ištobulintą vaidinimą mokiniai su malonumu pristatė įvairaus amžiaus Ispanijos mokyklų bendruomenėms. Finalinis šokis tiek ugdymo įstaigose, tiek atvirose miesto erdvėse nepaliko abejingų praeivių, vietinių ar užsieniečių tarpe.

Iš tiesų projekto veiklos baigėsi tik iš dalies, nes, paskatinti teigiamų rezultatų kalbinėje ir kultūrinėje ugdymo srityje, abiejų šalių mokytojai nutarė ir toliau bendradarbiauti taikant teatrą kaip įrankį, siekdami tobulinti kalbines ir kultūrines mokinių kompetencijas. Be to, užsimezgė ilagalaikiai draugystės ryšiai tarp Lietuvos ir Ispanijos moksleivių. Jau prabėgusių vasaros atostogų metu net 6 Ramučių gimnazijos moksleiviai vyko susitikti su draugais Madride dešimčiai dienų.

Išliekamoji projekto vertė neabejotina. Europos Sąjungos suteikta galimybė mokiniams tobulėti įvairiapusiškai yra išskirtinė kalbant apie asmenybės ugdymą. Mokinių darbas, jo rezultatai, emocijos, patirtis susivienija į tokią visumą, kuri skatina veikti, uždega naujiems darbams.

Projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis straipsnis atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.



Projekto koordinatorė Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos anglų kalbos mokytoja Vita Mėlenienė http://akmene.lt/go.php/lit/Ruduo-ramuciu-gimnazijoje-derlingas--darbo-vaisiai-dziugina


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN