Akmenės rajono sporto klubo „Energija“ karatistai Estijos čempionate

Naujienos: Sportas , 2018-10-24 21:19
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Spalio 20 d. Akmenės rajono sporto klubo „Energija“ komanda, vadovaujame trenerio Vladimiro Silvaško sėkmingai debiutavo 6-ame atvirajame Estijos kyokushinkai karate čempionate- iš šešių komandos dalyvių du tapo čempionais.
Ant aukščiausios nugalėtojų pakilos debiutavęs suaugusių amžiaus grupėje, svorio kategorijoje per 80 kilogramų kategorijoje užkopė Paulius Žimantas, pirmoje kovoje įveikęs šeimininkų atstovą, o antroje- Latvijos karatistą. Beje, latvis pusfinalyje įveikė kitą „Energijos“ karatistą- Maksimą Žukovą, kuris liko trečioje vietoje.
Finale savo pranašumą įrodė ir 12-13 metų sportininkų grupėje kovojęs Dominykas Brazys (svorio kategorija per 60 kg), kuris antroje lemiamoje kovoje, atsilikinėdamas puse taško, vis dėl to įrodė savo pranašumą prieš Estijos sportininką.
Tik finale kovą pralaimėjo Santa Malakauskaitė (amžiaus grupė 12-13 metų, svorio kategorija- per 45 kg), nusileidusi Rusijos atstovei, kuri pusfinalyje įveikė trečioje vietoje likusią Valeriją Žukovą.
Trečioje vietoje liko Gustas Šiurkus, grumęsis jaunių (14-16 metų) tarpe. Jis pusfinalio kovą pralaimėjo Latvijos atstovui.
Čempionate, vykusiame Kohla Jarvos mieste, dalyvavo be lietuvių ir šeimininkų estų, dalyvavo kovos menų propaguotojai iš Latvijos, Rusijos, Suomijos. Kelionė į čempionatą „Energijos“ sportininkams surengta vykdant Akmenės rajono savivaldybės Kūno kultūros ir sporto veiklos plėtojimo programą „Užimtumo didinimas ir Akmenės rajono garsinimas kyokushin karate kovos menu“.

„Energijos“ archyvo nuotrauka
(iš kairės) Valerija Žukova, Maksimas Žukovas, Dominykas Brazys, Paulius Žimantas, Santa Malakauskaitė, Gustas Šiurkus.


„Energijos“ informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN