Vydūno draugijos narių ir Pagėgių bibliotekininkų pažintinė-kraštotyrinė kelionė „Vydūno keliais ir takais...“ plaukiant laivu „Skalva“

Naujienos: Švietimas , 2021-08-09 17:53
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Pagėgių m.

2021 m. rugpjūčio 3 d. Vydūno draugijos nariai drauge su Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos bibliotekininkais dalyvavo pažintinėje-kraštotyrinėje kelionėje „Vydūno keliais ir takais...“, kuri buvo organizuojama plaukiant laivu „Skalva“. Keliautojams sveikinamąjį žodį tarė ir neišdildomų įspūdžių linkėjo Pagėgių savivaldybės meras Vaidas Bendaravičius. Plaukiant Pagėgių krašto slėnius skalaujančio Nemuno vingiais, žvelgta į tokias su šviesuolio Vydūno (tikr. Vilhelmas Storostas) gyvenimu ir veikla susijusias vietoves kaip garsusis Karalienės Luizės tiltas, Panemunės, Ragainės bei Tilžės apylinkės, įstabiais vaizdais atsivėrė žilagalvio Rambyno kalno papėdė... Šią įsimintiną išvyką gilia literatūrine gaida įprasmino Vydūno draugijos nario, Juozo Tumo-Vaižganto ir knygnešių muziejaus (Ustronės k., Panevėžio raj. sav.) muziejininko Audriaus Daukšos skaityta lietuvių literatūros klasikų, poetų Marcelijaus Martinaičio ir Vytauto Mačernio kūryba. Pasiplaukiojimą, sekant Vydūno keliais, nuskaidrino ir papuošė Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos direktorės Mildos Jašinskaitės-Jasevičienės atliekamos dainos.

Visos išvykos metu vyko gražus dalijimasis Vydūno skleistomis idėjomis, jo kultūrinės-literatūrinės veiklos aptarimas. Taipogi prisimintas šviesaus atminimo filosofo, Pagėgių krašto Garbės piliečio, Vydūno draugijos steigėjo, žymiausio Vydūno gyvenimo, veiklos, filosofijos tyrinėtojo bei šio mąstytojo dvasinio palikimo skleidėjo doc. dr. Vaclovo Bagdonavičiaus gyvenimo kelias. Už nepamirštamų patirčių kupiną kelionę, visų Vydūno draugijos narių vardu, Pagėgių savivaldybės vadovams ir bibliotekininkams dėkojo Vydūno draugijos pirmininkė prof. dr. Aušra Martišiūtė-Linartienė.

Skaityti daugiau: https://pagegiusvb.lt/naujienos/vyduno-draugijos-nariu-ir-pagegiu-bibliotekininku-pazintine-krastotyrine-kelione-vyduno-keliais-ir-takais-plaukiant-laivu-skalva/


Sonata Nognienė,
Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos
metodininkė – skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja


Nuotraukų autorė Asta Andrulienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN