Šilalės pareigūnai ieškodami neteisėtai laikomos naminės degtinės, aptiko ir kontrabandinių cigarečių

Naujienos: Teisėtvarka , 2021-07-16 22:28
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilalės r.

2021 m. liepos 14 d. apie 11.00 val. Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šilalės rajono policijos komisariato pareigūnai, vykdydami ikiteisminio tyrimo veiksmus dėl neteisėtai laikomos naminės degtinės, Rietavo savivaldybėje, Pajomančio kaime, atliko kratas vyro, gim. 1961 m., gyvenamosiose patalpose.

Kratos metu, gyvenamosiose patalpose bei ūkiniame pastate buvo aptiktas 31 litras skysčio su kvapu būdingu naminei degtinei.

Pareigūnai, ieškodami neteisėtai laikomos naminės degtinės, aptiko ir nemažą kiekį kontrabandinių cigarečių. Vyras kontrabandines cigaretes slėpė nuosavo automobilio bagažinėje ir namuose. Pareigūnai rado ir išėmė 2000 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis ir 500 pakelių cigarečių „Minsk Capital“ su baltarusiškomis banderolėmis.
Visų šių cigarečių pakelių, nepaženklintų Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatyto pavyzdžio banderolėmis, vertė 8675 eurai.

Vyro atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 201 str. ir 199(2) str., 1 d. Tokį nusikaltimą padariusiam asmeniui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Tauragės apylinkės prokuratūros prokuroras.

Pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams už teikiamą informaciją bei primena, kad apie vietas, kur prekiaujama akcizais apmokestinamomis prekėmis, apie asmenis, užsiimančius tokia neteisėta veikla, pranešti galima bendruoju pagalbos telefonu 112.


Komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė Lina Banienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN