Šiaulių valstybinės kolegijos studentei – ministerijos įvertinimas

Naujienos: Švietimas , 2021-07-11 19:48
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Vieną iš geriausiems Lietuvos studentams skiriamų vardinių Lietuvos Respublikos Prezidentų stipendijų ateinančiais studijų metais gaus ir Šiaulių valstybinės kolegijos studentė.

Kasmet Lietuvos aukštosios mokyklos teikia kandidatus Lietuvos Respublikos Prezidentų Antano Smetonos, Aleksandro Stulginskio, Kazio Griniaus, Jono Žemaičio ir Algirdo Brazausko vardinėms stipendijoms gauti. Šiais metais Lietuvos mokslų akademijos ekspertai, įvertinę pretendentus, pasiūlė vardines stipendijas skirti 29-iems Lietuvos kolegijų ir universitetų studentams, išsiskiriantiems puikiais mokymosi rezultatais, studijų, mokslinės ir meninės veiklos įvertinimais, dalyvavimu konkursuose, mokslinės praktikos projektuose, paskelbtais mokslo darbais.

Džiugu pranešti, kad viena iš beveik trijų dešimčių vardinių Lietuvos Respublikos Prezidentų stipendijų skirta ir Šiaulių valstybinės kolegijos studentei.

Kosmetologiją studijuojanti Karina Vlasovaitė gavo Prezidento Kazio Griniaus stipendiją, kuri skiriama gyvybės mokslų, sveikatos mokslų, veterinarijos mokslų, žemės ūkio mokslų ir sporto studijų krypčių studijas pasirinkusiems studentams.

Karina Vlasovaitė studijuoja valstybės finansuojamoje studijų vietoje, puikiai mokosi (2020–2021 m. m. rudens semestro vidurkis – 10 balų).

Mergina yra aktyvi sportininkė – dalyvauja lengvosios atletikos ir kitų sporto šakų varžybose, atstovauja Šiaulių valstybinei kolegijai. Studentė yra pareiginga ir aktyvi akademinės grupės seniūnė, atsakinga, komunikabili, laikosi bendravimo etikos principų, turi visas asmenines savybes, kurios yra būtinos kosmetologo profesinei veiklai. Studentė didžiąją laisvo laiko dalį skiria sportui, tačiau visuomet randa laiko naujiems iššūkiams bei pomėgiams.

Iš atskiroms studijų sritims numatytų penkių vardinių stipendijų po vieną skiriama kolegijų studentui (200 eurų kas mėnesį), po dvi – siekiantiems bakalauro laipsnio universitetuose (200 eurų) ir po dvi – magistrantūros studentams (280 eurų).

„Lietuvos Respublikos Prezidentų stipendijos – tai aukščiausio lygio studentiškų pasiekimų įvertinimas. Tebūna tai paskata toliau veržliai eiti akademinių iššūkių keliu,“ – teigia Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Šiaulių valstybinė kolegija primena, kad vyksta bendrasis priėmimas į Lietuvos aukštąsias mokyklas. Prašymai studijuoti registruojami lamabpo.lt informacinėje sistemoje, stojančiuosius aukštoji mokykla konsultuoja el. paštu priemimas@svako.lt, telefonu 8 615 97 114.


Šiaulių valstybinės kolegijos informacija, K. Vlasovaitės asmeninio albumo nuotraukos


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN