Šiaulių valstybinėje kolegijoje teikiami diplomai

Naujienos: Švietimas , 2021-07-01 20:30
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių r.

Pirmieji šių metų diplomai buvo įteikti jau sausio mėnesį – juos gavo 40 Bendrosios praktikos slaugos programos studentų. Iš viso aukštoji mokykla šiais mokslo metais išleidžia 384 absolventus.

Sveikatos priežiūros fakultetą 2021 metais baigia 148, Verslo ir technologijų fakultetą – 236 studentai.

Diplomus su pagyrimu šiemet gaus 25 absolventai, 13 iš jų iš Sveikatos priežiūros fakulteto, 12 – iš Verslo ir technologijų fakulteto.

Šiaulių valstybinės kolegijos atstovai džiaugiasi, kad šių metų studentai buvo atkaklūs, tikslingai ėjo savo svajonės link. Paskutiniai studijų metai nebuvo patys lengviausi – teko derinti nuotolinį darbą su įprastais kontaktiniais užsiėmimais, atlaikyti nelengvą karantino išbandymą ne tik kalbant apie studijas, bet ir asmeniniuose reikaluose, siekiant maksimaliai suderinti visas gyvenimo ir kasdienių rūpesčių sritis. Studijos baigtos, absolventams teikiami profesinio bakalauro diplomai, žymintys žingsnį į naują gyvenimo etapą ir platesnes veiklos galimybes.
Šių metų Šiaulių valstybinės kolegijos absolventai buvo įvertinti įvairiomis vardinėmis stipendijomis: Radviliškio rajono savivaldybės (Informacinių sistemų technologijos, Transporto logistikos technologijų, Informacijos valdymo programų studentai), Kelmės rajono savivaldybės (dvi Informacijos valdymo programos studentės), Šiaulių rajono savivaldybės (Automobilių techninio eksploatavimo programos studentas), Pakruojo rajono savivaldybės (Kosmetologijos programos studentė). Pasinaudota paramos Šiaulių mieste galimybe (Bendrosios praktikos slaugos programos studentas), du studentai (Informacinių sistemų technologijos ir Autotransporto elektronikos programų) įsitraukė į Šiaulių miesto savivaldybės finansuojamą programą INOSTART. Bendrosios praktikos slaugos programos studentei buvo skirta LR prezidento Kazio Griniaus stipendija, Multimedijos technologijų studentė įvertinta Alvydo Stulpino stipendija.

Iš šios laidos studentų vardinę stipendiją gavo 12 asmenų, iš viso vardinė stipendija mokėta 17 kartų: trys studentai ją gavo po 2 kartus, vienas studentas – 3 kartus.

Kelioms dešimtims studijas baigiančių studentų įteiktos padėkos už aktyvią veiklą, kolegijos viešinimą, akademinius ir sportinius pasiekimus.

Baigiantis birželiui absolventai palieka aukštąją mokyklą, vėl laukiama prisijungiant naujų studentų. Šiaulių valstybinė kolegija primena, kad vyksta bendrasis priėmimas į Lietuvos aukštąsias mokyklas. Prašymai studijuoti registruojami lamabpo.lt informacinėje sistemoje, stojančiuosius aukštoji mokykla konsultuoja el. paštu priemimas@svako.lt, telefonu 8 615 97 114.


Šiaulių valstybinės kolegijos informacija ir nuotraukos


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN