ŠRSKC mišrus choras „Gija“ pasveikintas 55 metų kūrybinės veiklos jubiliejaus proga

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2021-06-26 13:58
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kuršėnai

Birželio 23 d. pavakarę, Kuršėnų dvare atidarytos net dvi parodos – Sigitos Milvidienės „100 mamutės juostų“ ir Sigitos Lukienės autorinių darbų paroda „Džiaugsmo spalvos“. Parodų atidaryme grojo Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Salduva“.
Parodų atidarymą keitė Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro mišraus choro „Gija“ pasveikinimas – siurprizas 55 metų kūrybinės veiklos proga. Nors kolektyvas skaičiuoja jau 57 aktyvios, prasmingos ir ryškios chorinės veiklos metus, dėl pandemijos pasveikinimo „garbės skola“ grąžinta tik šį grąžų vasarvydžio virsmo vakarą.

Kolektyvui įteikta LR Kultūros ministro Mindaugo Kvietkausko padėka už ilgametę kūrybinę ir koncertinę veiklą, chorinės muzikos tradicijų puoselėjimą, krašto kultūros sklaidą, Lietuvos vardo garsinimą užsienyje. Lietuvos Nacionalinio kultūros centro direktoriaus Sauliaus Liausos padėkos įteiktos „Gijos“ vadovei Jovitai Bražukienei ir koncertmeisterei Danutei Streckienei.

„Vyčio“ ženkleliai, už svarų indėlį į Lietuvos kultūrą puoselėjant chorinio dainavimo tradicijas, įteikti ilgametėms kolektyvo narėms ir buvusioms vadovėms – Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro direktorės pavaduotojai Rolandai Bitienei ir kultūros centro koncertmeisterei Danutei Streckienei.

Vadovei, koncertmeisterei ir choro „Gija“ dainininkams taip pat įteiktos LR Seimo, Šiaulių rajono savivaldybės, Šiaulių rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus, Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro padėkos ir atminimo dovanos.

Dar vienas gražus sutapimas, kad šiai išskirtinei progai kolektyvas jau pasipuošė naujausiais sceniniais kostiumais, kurie reprezentuoja XIX a. pab. – XX a. pr. tradicinį pasiturinčio miesto lietuvio rūbą. Kostiumai pasiūti įgyvendinant LR Kultūros ministerijos Pasirengimo dainų šventėms programą, Lietuvos nacionalinio kultūros centro kartu su Šiaulių rajono savivaldybės skirtomis lėšomis.

Po sveikinimų ir dainų visi rinkosi prie dvaro bendrai fotosesijai ir Joninių šventės linksmybėms bei žinios apie Kuršėnų dvaro atvėrimą liepos 6 d. sklaidai.


Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN