Skirtas finansavimas Telšių miesto centrinio stadiono apšvietimo įrengimui

Naujienos: Savivalda , 2021-06-23 17:54
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

2021 metų Sporto rėmimo fondo lėšomis bus finansuojami 9 sporto projektai, skirti esamų sporto paskirties pastatų arba sporto paskirties inžinerinių statinių plėtrai, priežiūrai ir remontui. Sporto rėmimo fondo lėšos skirtos įvairiems projektams visoje Lietuvoje (8 lauko infrastruktūros ir 1 vidaus patalpų objektui), tarp jų ir – Telšių miesto centrinio stadiono apšvietimo įrengimo projektui.



Iš viso Centrinė projektų valdymo agentūra pagal šį kvietimą gavo 161 paraišką, o bendra jų vertė siekė daugiau nei 41,8 mln. eurų. Tai daugiau nei 11 kartų viršijo šiam kvietimui planuojamas paskirstyti Sporto rėmimo fondo lėšas. Norime pasidžiaugti, kad iš 161 paraiškos, tarp 9 atrinktųjų yra ir Telšių rajono savivaldybės administracijos teikta paraiška. Pasirašyti sutartis planuojama liepos mėnesį, o nuo rugpjūčio startuos ir projektų įgyvendinimas.

Projekto tikslas - gerinti sąlygas, ugdyti fiziškai aktyvią visuomenę, atnaujinant Telšių miesto centrinio stadiono infrastruktūrą, įgyvendinant futbolo aikštės ir lengvosios atletikos sektorių apšvietimo sistemos įrengimo veiklas. Numatyti projekto rezultatai – įrengti 4 apšvietimo bokštų atramas (ne žemesnės kaip 30 m, pilnai sukomplektuotos su pagrindinio apšvietimo prožektoriais – 120 vnt.). Projekto dėka bus išvystyta aukštos kokybės, nustatytus norminius reikalavimus atitinkanti, daugiafunkcinė ir kompleksinė sporto infrastruktūra, kuria žymiai ilgesnį paros laiką ir didesne apimtimi nei dabar, galės naudotis visa Telšių rajono bendruomenė. Stadionas dabar įveiklintas tik šviesiu paros metu. Įrengus apšvietimą, stadionas būtų įveiklintas ilgesniam laikui (nuo 6.00 val. ryto iki 22.00 val. vakaro kasdien), išsiplės jo naudojimo galimybės.

Apšvietimo infrastruktūros trūkumas apriboja galimybes organizuoti renginius, sporto (visų pirma vaikų ir mėgėjų̨) varžybas, turnyrus, kurie galėtų vykti ilgesnį laiką tamsiu paros metu. Telšių miesto centrinis stadionas yra vienintelis tokio dydžio ir infrastruktūros lygio stadionas visoje Telšių apskrityje, Šiaurės ir Vakarų Lietuvoje todėl itin svarbu, kad būtų pritaikytas naudotis ir tamsiuoju paros metu.

Techninio projekto parengimo išlaidos į projekto sąmatą neįtrauktos, nes projektavimo paslaugos yra nupirktos ir pradėtos vykdyti Stadiono apšvietimo įrengimas. Bendra projekto vertė – 514.841,65 Eur, iš jų: 450.000,00 Eur Sporto rėmimo fondo lėšos, 64.841,65 Eur savivaldybės biudžetas.


šaltinis: https://telsiai.lt/go.php/lit/Skirtas-finansavimas-telsiu-miesto-centrinio-stadiono-apsvietimo-irengimui


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN