Elektriniai „Bolt“ paspirtukai jau rieda žaliausiu miestu Lietuvoje norinčioje tapti Tauragėje

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2021-06-20 05:38
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Tauragės r.

Europoje pirmaujanti pavėžėjimo platforma „Bolt“ plečia elektrinių paspirtukų nuomos tinklą Žemaitijoje. Šįkart tvarus transportas išriedėjo į Tauragės gatves. Taip ne tik suteikiama galimybė gyventojams atrasti alternatyvias transporto priemones, bet ir stiprinamos Tauragės vadovų iškeltos ambicijos tapti pirmuoju miestu Lietuvoje, nedarančiu žalos klimatui.

Tauragės gyventojai ir miesto svečiai elektrinius paspirtukus per „Bolt“ programėlę gali nuomotis nuo birželio 18 d. Nuo šios dienos čia riedės net 100 dviračių transporto priemonių.

Tauragės rajono savivaldybės meras Dovydas Kaminskas įsitikinęs, kad elektriniai paspirtukai sustiprins tikslą skirti daugiau dėmesio aplinkai ir įgalins prie jo prisidėti vis daugiau vietos gyventojų. Lietuvai keliantis tikslą iki 2030 metų turėti bent vieną klimatui neutralų miestą, juo siekia tapti būtent Tauragė.

„Tauragės rajono savivaldybei pradėjus nuo nemokamo viešojo transporto sistemos kūrimo, elektromobilių stotelių ir dviračių saugyklų įrengimo, prie darnaus judumo sprendimų nuo šiol prisidės ir verslas. Džiugu, kad į miesto infrastruktūrą įsilies itin mobili ir ekologiška transporto priemonė – „Bolt“ elektriniai paspirtukai. Tauragei tai ne tik naujos galimybės, bet ir iššūkiai plėsti dviračių takų infrastruktūrą tam, kad gyventojų judėjimas mieste būtų ir patogus, ir saugus“, – sako Tauragės meras.



Tvarų judėjimą skatins patrauklia kainodara



Tauragėje kelionės elektriniu „Bolt“ paspirtuku minutė kainuos 15 centų, o transporto priemonės atrakinimas šiame mieste bus nemokamas visą šį sezoną.



„Džiaugiamės miesto entuziazmu tapti pirmuoju aplinkai neutraliu miestu Lietuvoje – tai sutampa su „Bolt“ veiklai keliamais tikslais. Todėl nusprendėme, kad judėjimas šia transporto priemone turi būti kuo patrauklesnis gyventojams. Tikime, kad tauragiškiai greit pamėgs saugų bei aplinkai draugišką judėjimą mieste“– akcentuoja „Bolt“ elektrinių paspirtukų plėtros vadovas Baltijos šalyse Eimantas Balta.



„Bolt“ primena, kad naudojantis elektriniais paspirtukais privalu laikytis kelių eismo taisyklių. Riedėti šia transporto priemone galima tik pilnamečiams ir važiuoti tik po vieną. Taip pat patariama dėvėti šalmą, o esant galimybei važiuoti dviračių taku. Saugumą užtikrina atsargus manevravimas, sulėtinant greitį, priartėjus prie pėsčiųjų. „Bolt“ taip pat akcentuoja, kad tvarią transporto priemonę ne tik svarbu palikti tam skirtose miesto zonose, bet ir stabiliai pastatytą ir patrauktą nuo tako taip, kad jis netrukdytų kitiems eismo dalyviams.



Apie „Bolt“



„Bolt“ – Europoje lyderiaujanti susisiekimo platforma, kurios pagrindinis tikslas – įperkamas, patogesnis ir patikimesnis keliavimas mieste. Kompanijos teikiamų paslaugų sąraše – pavėžėjimas ir mikromobilumą gerinantys elektriniai paspirtukai bei dviračiai, maisto į namus ir siuntų pristatymas. „Bolt“ paslaugomis šiuo metu naudojasi daugiau nei 50 mln. klientų 40 šalių Europoje ir Afrikoje. Įmonė veikia pagal „Žaliąjį planą“ ir yra įsipareigojusi mažinti savo automobilių paliekamą ekologinį pėdsaką, tad kiekviena kelionė su „Bolt“ – draugiška aplinkai. Elektrinių paspirtukų nuomos paslaugas „Bolt“ teikia dešimtyje Lietuvos miestuose - Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje, Marijampolėje, Mažeikiuose, Tauragėje ir Trakuose.



Dovilė Sobutaitė
Projektų vadovė / Account manager
+370 639 67700
s.dovile@berta.lt
www.berta.lt


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN