PREMJERA! Spektaklis „Karūna poetui“ Telšių Žemaitės dramos teatre

Naujienos: Renginiai , 2021-06-20 04:39
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Birželio 21-22 dienomis 18 val. Telšių Žemaitės dramos teatre – premjera! Kviečiame į Vytauto Mačernio 100-osioms gimimo metinėms skirtą Telšių Žemaitės dramos teatro spektaklį pagal Vytauto Mačernio poeziją, laiškus, amžininkų prisiminimus „Karūna poetui“ (režisierė Laimutė Pocevičienė).

„Vytautai, Tu esi tarp mūsų, facebook(ų), instagram(ų), whatsapp(ų) amžiaus jaunimo, nes mums artima Tavo vienatvė ir sielos laisvė, stebina Tavo genialumas ir gilumas, Tu suteiki mums norą mokytis ir siekti tikslų... nueina šiurpuliukai vien pagalvojus, kad būtent šioje klasėje, kurioje mokomės aš, Tu, mes ir kažkada čia sėdėjai Tu….“ Tai Telšių Žemaitės dramos teatro studijos SAVI aktorių žinutė, kurią siunčia spektakliu „Karūna poetui“.

Spektaklį pagrindiniais vaidmenimis papuošia studijos bičiuliai profesionalūs aktoriai: Virginija Kochanskytė, Fausta Semionovaitė, Mantas Barvičius.

Spektaklio siužetinė linija keliauja per tris skirtingus Vytauto Mačernio gyvenimo tarpsnius: mažojo Vytuko (vaidina Dovydas Stonkevičius), Vyčio (vaidina Dominykas Vaitiekus), Vytauto (vaidina Mantas Barvičius) gyvenimus, kuriuose jo poetinių apmastymų ir gyvenimiškų paralelių nūdienoje atsiranda Bronė – jauna, drauge su poetu (vaidina Fausta Semionovaitė) ir vieniša, prisiminimuose skendinti brandi moteris (vaidina Virginija Kochanskytė). Fausta Semionovaitė. Pirmąją Vytauto Mačernio meilę Danguolę įkūnija Julija Mažonaitė.

Spektaklyje skamba Antano Šabaniausko, Vitalijaus Neugasimovo, Sauliaus Petreikio muzika ir dainos. Spektaklio choreografė – Ina Levickienė, scenografijos autorius – Tomas Lekavičius, kostiumų dailininkė – Monika Vasiliauskaitė. Aktorių rūbų rankogaliuose, apykaklaitėse ir kitose aprangos detalėse, išryškindami V. Mačernio talentą, pražysta poeto kurtų eilėraščių tekstai.
Poetui skirtas spektaklis – tai šiuolaikinio jauno žmogaus žvilgsnis į genialaus kūrėjo Vytauto Mačernio trumpą, bet labai įdomų ir prasmingą gyvenimą bei kūrybą. Atsiveria spalvingas, guvus prasmingas, įdomus ir labai trapus prieškario gyvenimas Žemaitijos sostinėje, sutalpinusioje katalikus ir judėjus. Telšiuose tuo pačiu metu gyveno, mokėsi, mylėjo, svajojo, buvo nužudyti arba priversti emigruoti bei ištremti talentingi ir šviesus jauni žmonės. Jų centre – Vytautas Mačernis: atsiveria poeto gyvenimo akimirkos „Saulės“ gimnazijoje: meilė, ieškojimai, atradimai ir praradimai, kūrybos akimirkos, kasdienybė, šventės ir svajonės... Blyksteli studijų laikotarpis, kupinas nerimo, pažinimo troškulio Kauno ir Vilniaus universitetuose, atsiveria vizijos, kurias stabdo buitis, realybė ir galiausiai – mirtis.


Telšių Žemaitės dramos teatro informacija
Nuotraukos Siga Photography, afišą kūrė dailininkas Vytas Palavinskas.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN