Vis nepasimokoma iš sukčiavimo pavyzdžių: žmonės ir toliau kimba ant sukčių kabliuko

Naujienos: Teisėtvarka , 2021-06-15 03:23
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Rodos, visiems gerai žinoma, kad pirkti internetu iš nepažįstamųjų rizikinga. Visgi vertėtų prisiminti apie grėsmę likti apgautam ir tada, kai pats parduodi nebenaudojamą daiktą.
Prieš kelis mėnesius į vieno „pirkėjo“ pinkles pakliuvo keturi žmonės, norėję parduoti savo nebenaudojamus prietaisus. Visi jie apie parduodamus daiktus paskelbė interneto svetainėje www.skelbiu.lt ir jau netrukus sulaukė susidomėjusio pirkėjo žinutės. Suderinus abiems pusėms tinkamas sąlygas, vadinamasis pirkėjas elektroniniu paštu pardavėjams išsiuntė bankinio pavedimo išrašus, kaip įrodymą, jog pervedė pinigus, ir laukia įsigytos prekės. Pamanę, kad pinigai netrukus atsiras jų bankų sąskaitose, daiktus pardavėjai per paštomatus išsiuntė į Šiaulius ir jau netrukus suprato papuolę ant sukčių kabliuko – išrašai buvo suklastoti, pinigai taip ir neatkeliavo, o „pirkėjas“ tapo nepasiekiamas.

Dėl tokios paprastos sukčiavimo schemos nukentėjusi alytiškė prarado fotoaparatą, kurio vertė 857 eurai. Fotoaparatą prarado ir viena šiaulietė, o vyriškis iš Vilniaus sukčiams paštomatu išsiuntė fotoaparato objektyvą. Dar vienas šiaulietis nukentėjo sukčiams į rankas atidavęs žaidimų konsolę „XBox One S“.

Gaila, kad, patikėję nepažįstamuoju, savo daiktus prarado sąžiningi žmonės. Ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo atliekantys Šiaulių policijos tyrėjai turi medžiagą, kurioje užfiksuotas asmuo, galintis turėti tyrimui reikšmingos informacijos. Pareigūnai prašo pagalbos atpažįstant asmenį ir nustatant jo tapatybę. Jei atpažinote šį vyrą, prašome susisiekti su tyrėja telefonais 8 700 61450, 8 601 73949.

Na, o visiems, kurie ketina parduoti ar pirkti prekes internetu iš nepažįstamųjų, primename: nepasitikėkite nežinomais asmenimis, mokančiais apie save sukurti patikimo žmogaus įspūdį, ir neapsigaukite sulaukę bankinio pavedimo kopijos ar prekės siuntimą patvirtinančio dokumento, nes sukčiai nesunkiai juos suklastoja.


Komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė Dovilė Vaitekūnaitė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN