COVID-19 užsikrėtusiems darbe – didesnės ligos išmokos be papildomų sąlygų

Naujienos: Verslas , 2021-06-08 15:54
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Medikai, pareigūnai, švietimo darbuotojai laikino nedarbingumo laikotarpiu nuo šiol galės gauti didesnę ligos išmoką, jeigu COVID-19 liga užsikrėstų vykdydami savo profesinę veiklą, nesvarbu, ar užsikrėtė nuo kartu su juo dirbančio ar nedirbančio asmens. Iki šiol didesnės ligos išmokos negalėjo gauti užsikrėtę nuo bendradarbio.

„Šie pakeitimai pagerins finansinę medikų, pareigūnų, švietimo darbuotojų padėtį, jiems susirgus koronavirusu. Be to, palengvins ir darbdavių situaciją, nes jiems nereikės pateikti papildomų duomenų, įrodančių, kad darbuotojas užsikrėtė ne nuo bendradarbio, kaip buvo iki šiol“, – sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

Nuo liepos 1 dienos 100 proc. darbo užmokesčio „į rankas“ dydžio siekianti ligos išmoka bus mokama susirgusiems COVID-19 liga darbuotojams, dirbantiems sveikatos, visuomenės saugumo, viešosios tvarkos palaikymo ar švietimo srityse, kai kontaktas su sergančiaisiais asmenimis yra neišvengiamas arba būtinas.

Numatoma, kad teisę į didesnio dydžio ligos išmokas papildomai įgis 14,4 tūkst. išmokų gavėjų. 2021 metams tam iš valstybės biudžeto reikės apie 900 tūkst. eurų.

Šiuos Seimo priimtus pakeitimus dar turi pasirašyti šalies Prezidentas.


Komunikacijos skyrius
tel. 8 656 85071
el. p. info@socmin.lt


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN