Pristatytos Mažeikių senamiesčio pokyčių idėjos

Naujienos: Savivalda , 2021-05-21 20:51
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Šiandien, gegužės 21-ąją, visuomenei nuotoliniu būdu pristatytos idėjos, kaip būtų galima pakeisti senamiestį – pertvarkyti geležinkelio stoties prieigas, Senamiesčio parko erdves, įrengiant naujų traukos objektų, zonų. Vizualizacijoje pateiktas vientisas ne tik estetiškas, bet ir funkcionalus miesto vaizdas.

Mažeikių miesto tikslinės teritorijos vystymo kompleksinės savitumo architektūrinės vizualizacijos projektą pristatė UAB „Architekto studija“ vadovas architektas Algirdas Žebrauskas. Dalyvavo Savivaldybės ir Savivaldybės administracijos vadovai, darbuotojai, Savivaldybės tarybos nariai.

Erdvę prie geležinkelio stoties siūloma paversti savotiška ekspozicijų vieta – integruoti meno kūrinius, kurie atskleistų šios vietovės ir Mažeikių istoriją. Taip pat šiek tiek pakeisti gatvę, pertvarkyti šalia esančias automobilių stovėjimo aikšteles, komponuoti naujus želdinius ir mažąją architektūrą, sukuriant gyventojų poilsio ir traukos erdvę.

Senamiesčio parkui taip pat nemažai naujų idėjų. Jį siūloma padalinti į atskiras erdves – jaunimo, vaikų, ramybės, renginių, kurioje galimai iškiltų amfiteatras, zonas. Pasikeistų memorialinė erdvė, muzikos mokyklos ir muziejaus prieigos. Naujovė parko takų sankirtose – muzikos, vandens ir augalų salelės. Pasikeistų ir įėjimas į parką, kuriam būtų galima panaudoti pergolės elementą.


šaltinis: http://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/pristatytos-ma%C5%BEeiki%C5%B3-senamies%C4%8Dio-poky%C4%8Di%C5%B3-id%C4%97jos/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN