Vaikų gynimo dieną – Telšių pareigūnų dėmesys mažiausiems

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2018-06-01 21:52
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Pirmąją vasaros dieną minima Tarptautinė vaikų gynimo diena, todėl visas dėmesys skiriamas patiems mažiausiems mūsų visuomenės nariams. Vaikai – visų mūsų ateitis, todėl kiekvienas esame įpareigotas įskiepyti jiems doras bei sąžiningas gyvenimo vertybes. Tad siekdami atkreipti mažųjų eismo dalyvių dėmesį į saugumą keliuose bei skatinti juos būti atsakingais, policijos pareigūnai sveikino vaikus jų dienos proga.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai Vaikų gynimo dieną aplankė Telšių lopšelio-darželio „Mastis“ bendruomenę. Susitikę su visų amžiaus grupių vaikais, pareigūnai pasakojo, kaip saugiai pereiti per gatvę, kokiam šviesoforo signalui degant galimai tai daryti. Siekiant, kad perteikta teorija dar labiau įsitvirtintų mažųjų galvelėse, policijos pareigūnai vaikams suteikė galimybę praktiškai įveikti perėją. Vieni imitavę pėsčiuosius, kiti sėdo už tikro tarnybinio policijos automobilio vairo. Beje, tik sumažintos versijos, pritaikytos vaikams. Galimybė išbandyti tikrą tarnybinį transportą atspindinčią žaislinę mašinėlę, vaikams buvo be galo įdomi ir atsakinga užduotis.

Vaikams įvykdžius įvairias užduotis prie pėsčiųjų perėjos bei taisyklingai įveikus tam tikrą atstumą paspirtukais ir balansiniais dviratukais, mažuosius Vaikų gynimo dienos proga pasveikino ir į darželį užsukęs policijos bičiulis Amsis. Jis nestokojo gerų emocijų ir vaikams dalijo atšvaitus, raginant juos būti saugiais.

Neskaičiuokime su vaikais praleisto laiko, negailėkime jiems savo dėmesio, šypsenų ir branginkime kiekvieną kartu išgyventą akimirką. Juk vaikai – gražiausios mūsų gyvenimo gėlės. Džiaukimės ir didžiuokimės jais!


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN