Renavo dvaro sodyba-muziejus atvėrė duris lankytojams

Naujienos: Savivalda , 2021-05-14 19:00
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Pandeminiu laikotarpiu, kai muziejų veikla buvo uždrausta, Renavo dvaro sodybos muziejaus kolektyvas plušėjo: remontavo patalpas, rengė jas naujai ekspozicijai eksponuoti. Rudenį pradėti atnaujinimo darbai baigti gegužės 1-ąją – muziejus kviečia apsilankyti.

Į Renavą atvykę Savivaldybės vicemerė Sigutė Bernotienė, mero patarėjas Kęstutis Bartkevičius apžiūrėjo dvaro sodybą, patalpas, atnaujintą ekspoziciją ir su Renavo dvaro sodybos kultūrinės veiklos vadybininke Renata Vindašiene aptarė tolesnę veiklą šiuo laikotarpiu.

Dvare įrengti grafienės kabinetas, miegamasis, damų ir vyrų salonai, grafo kabinetas ir grafų valgomasis, Mėlynoji salė – atnaujinta rūmų dvarų kultūrą pristatanti ekspozicija. Asmeninės kolekcijos antikvarinius baldus ir daiktus pristato žymus kolekcininkas Andriejus Balyka, neseniai lankęsis Renave.

Siekiant užtikrinti visų saugumą ir riboti lankytojų srautus, reikalinga išankstinė registracija telefonu: mob. 8 615 46 031 arba (8 443) 43 668.

Lankantis ekspozicijose privaloma laikytis visų nustatytų saugumo dėl koronaviruso reikalavimų.


Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis: http://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/renavo-dvaro-sodyba-muziejus-atv%C4%97r%C4%97-duris-lankytojams/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN