Šiauliuose viskio maniakui gėrimas atsirūgs teismo paskirta bausme (Video)

Naujienos: Teisėtvarka , 2021-05-12 19:20
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Be skrupulų parduotuvėse šeimininkavusiam 31-nerių metų šiauliečiui greitu laiku teks stoti prieš teismą ir išgirsti, kiek gi jam kainuos mėgavimasis darmai pasirūpintu alkoholiu. Viena iš Baudžiamojo kodekso už nedidelės vertės svetimo turto vagystę numatytų bausmių tikrai teks – arba viešieji darbai, arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas.

Kovo pabaigoje Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai sulaukė „Maximos“ prekybos tinklo atstovų pareiškimo, kad Šiauliuose ir Šiaulių rajono parduotuvėse keletas dienų iš eilės fiksuotos viskio, dažniausiai „Jack Daniels“, vagystės. Vagystės buvo pastebėtos, peržiūrėjus parduotuvių vaizdo kamerų įrašus.

Kovo 18-osios vakare Šiauliuose esančioje šio tinklo parduotuvėje matyti, kaip vyras, atėjęs į alkoholinių gėrimų skyrių, užsikiša už kelnių vieno litro talpos butelį „Jack Daniels“ ir ramiai išeina pro kasą, net nestabtelėjęs.

Kovo 20-osios vaizdo įrašę matyti, kaip tas pats vyras analogišku būdu šeimininkauja jau Kuršėnuose esančioje „Maximoje“. Vidurdienį užsukęs į šią parduotuvę, tas pats vyras per 10 minučių net du kartus išsineša po du litrinius butelius šio viskio. Kitą dieną jis buvo užfiksuotas, kaip iš kitos šio tinklo parduotuvės, esančios taip pat Kuršėnuose, išsinešė ne tik litrą „Jack Daniels“, bet ir litrą „Jameson“ viskio.

Pradėjus ikiteisminį tyrimą dėl vagysčių iš minėtų parduotuvių, paaiškėjo, kad tas pats įtariamasis kovo 21 d. pasiglemžė du butelius „Gentlemen Jack“ ir iš Kuršėnuose esančios „Norfos“ parduotuvės. Iš viso alkoholio vagystėmis vienam prekybos tinklui jis padarė beveik 200 eurų, kitam - pusę šimto eurų turtinę žalą. Prekybos centruose jis šeimininkavo tarsi savo namuose: ateidavo, iš lentynos pasiimdavo jam patikusį butelį ir be trikdžių išeidavo.

Nors įtariamojo, kaip ir visų kitų šiuo metu šalies gyventojų, veidą karantino reikalavimu dengė kaukė, tačiau Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnams pavyko identifikuoti jo asmenybę, net neprašant visuomenės pagalbos. Tyrėjams iš pradžių pavyko nustatyti automobilį, kuriuo įtariamasis važiavo į parduotuves alkoholio, o po to ir jį patį. Vyras už vagystes jau teistas tiek Lietuvoje, tiek Didžiojoje Britanijoje. Dabar gi teisinosi vogęs tam, kad galėtų viskiu paskaidrinti jį užplūdusį juodą gyvenimo laikotarpį.



Video medžiaga:



Atstovė spaudai Gaila Smagriūnienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN