KKKC – Tarptautinė muziejų diena

Naujienos: Renginiai , 2021-05-12 18:47
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Klaipėdos m.

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Parodų rūmai (Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda) 2021 m. gegužės 18 d., antradienį, 11 val. atveria duris ir kviečia kartu švęsti Tarptautinę muziejų dieną!

Įprastai pirmadienis ir antradienis KKKC Parodų rūmuose – nedarbo dienos ir ekspozicinės salės lankytojams būna uždarytos. Visgi gegužės 18 diena – išskirtinė: šią dieną bus minima Tarptautinė muziejų diena, todėl Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras siūlo galimybę nuo 11 iki 17 val. nemokamai aplankyti tris šiuo metu eksponuojamas parodas: Živilės Minkutės instaliacijų parodą „Nertis iš kailio“, Jolantos Kyzikaitės tapybos parodą „Maskaradas“ ir Dainiaus Trumpio instaliacijų parodą „Ir visa tai žolė apgaubs“. Daugiau informacijos apie ekspoziciją – kkkc.lt.

Pasivaikščiojimai su asmeniniu gidu

Geraisiais ikipandeminiais laikais KKKC Parodų rūmai Muziejų naktį kviesdavo švęsti siautulingai. Šiemet dideli susibūrimai draudžiami, todėl KKKC prisitaikė prie laikmečio reikalavimų, pažvelgė į situaciją kitu kampu ir nuo 17 iki 20 val. kviečia pasivaikščioti po Parodų rūmus mažomis grupelėmis su asmeniniu palydovu. Keturios nemokamos ekskursijos rengiamos lankytojams – individualistams, šeimoms, draugams ir romantikams, norintiems išgirsti tik jiems vieniems skirtą pasakojimą apie parodas:

17 val. laukiamas individualistas, norintis pasivaikščioti po parodas su gidu, skirsiančiu dėmesį jam vieninteliam (gidė – edukatorė Rūta Petniūnaitė).

17.45 val. – laikas, skirtas iki 5 asmenų šeimai, norinčiai bendrų kultūros patirčių (gidė – edukatorė Inga Norkūnienė su klaipėdiečiams gerai pažįstamu Kuršiu).

18.30 val. laukiami du bičiuliai, norintys laisvalaikio vakarą praleisti su menu (gidė – edukatorė Rūta Petniūnaitė).

19.15 val. vakaras, skirtas romantikų porai, norinčiai surengti įsimintiną pasimatymą tarp unikalių meno kūrinių (gidė – edukatorė Vida Narveišytė).

Asmeniniams pasivaikščiojimams po parodas su gidu būtina registracija!

Registruotis el. paštu: edukacija@kkkc.lt iki gegužės 16 d. 12 val.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN