Mažeikių rajone akcija „Darom“ sujungė bendruomenes

Naujienos: Savivalda , 2021-05-10 18:14
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Gegužės 7–8 dienomis šalyje, taip pat ir Mažeikiuose, visuotinė aplinkos tvarkymo akcija „Darom“ sukvietė ištikimiausius gamtos mylėtojus ir sergėtojus susiburti ir sutvarkyti savo gimtojo miesto, rajono viešąsias erdves. Jau tradicija tapusi akcija šiais metais grįžta su nauju šūkiu – „Darom iki galo. Surink. Rūšiuok. Priduok.“

Auksūdžio kaime akcija įvyko šeštadienį: tvarkytas parkas, įrengtas alpinariumas, išgenėti medžiai, sutvarkyti gėlynai, bendruomenės namų aplinka. Ruzgų kaimo bendruomenės nariai savo kaime rinkosi sekmadienį, sutvarkė aplinką prie bendruomenės namų, prieplaukos-poilsio zona. Prie akcijos prisijungė ir laižuviškiai, tvarkėsi Viekšnių, Ukrinų bendruomenės. Darbuotasi Užlieknėje – pasodinta jurginų, Reivyčiuose, Leckavoje, Urvikiuose. Tirkšliuose plušo ir darželinukai – tvarkė darželio aplinką, pušyno poilsiavietę. Darbai vyko ir Mažeikiuose – tvarkytasi šalia PC „Eifelis“, Pavenčių, Valstiečių gatvėse, Kalnėnų kvartale, kitose viešosiose erdvėse.

Kiti suplanavę rinktis ateinančiomis dienomis – laukia geresnio oro.

Visi dalyviai buvo kviečiami laikytis saugumo reikalavimų: dalyvauti ne daugiau kaip po du šeimos ūkius (iki 5 žmonių viename), laikytis atstumų bei dėvėti nosį ir veidą dengiančias kaukes.


Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis: http://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/akcija-darom-sujung%C4%97-bendruomenes/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN