Jau prasidėjo balsavimas už „Kretingiškių iniciatyvas“, pasirinkimui – 18 idėjų

Naujienos: Savivalda , 2021-05-04 17:35
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kretingos r.

Gegužės 1 d. prasidėjo projekto „Kretingiškių iniciatyvos“ balsavimas. Iki birželio 1 dienos galite atiduoti savo balsą už labiausiai patikusią miesto, rajono iniciatyvą!
Kretingos rajono gyventojai jau antrą kartą gali balsuoti ir nuspręsti, kurias pačių rajono gyventojų pateiktas iniciatyvas, skirtas gyvenamajai aplinkai ir viešajai infrastruktūrai gerinti ir kurti, turėtų įgyvendinti Kretingos rajono savivaldybės administracija.
„Tikimės, kad daugiausiai kretingiškių palaikymo sulaukusios iniciatyvos, kartu bendradarbiaujant Savivaldybei ir gyventojams, sukurs patrauklų miesto ir rajono įvaizdį bei patogesnę gyventojų kasdienybę“, – sakė Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Violeta Turauskaitė.
Šiemet kretingiškiai pateikė 24 projektų idėjų pasiūlymus gyvenamajai aplinkai ir viešajai infrastruktūrai gerinti bei kurti trijose kategorijose.
Darbo grupė, sudaryta iš tarybos narių, administracijos specialistų ir nevyriausybinių organizacijų atstovų, vertino visas aprašytas iniciatyvas. Įvertinusi gautas paraiškas, viešai balsuoti darbo grupė teikia 18 iniciatyvų: mažos apimties kategorijoje (iki 20 tūkst. eurų) Kretingos miesto seniūnijoje – 1, mažos apimties kategorijoje Kretingos rajone – 7, o didelės apimties kategorijoje (iki 120 tūkst. eurų) visame Kretingos rajone – 10. Mažos apimties (iki 20 tūkst. eurų) kategorijoje Kretingos miesto seniūnijoje buvo pateikti trys gyventojų pasiūlymai. Du iš pateiktų pasiūlymų buvo perkelti į didelės apimties projektų kategoriją, kadangi jų sąmata, darbo grupės vertinimu, viršija 20 tūkst. Eur. Likus šioje kategorijoje tik vienai iniciatyvai, ji teikiama balsavimui, kadangi taip numatyta Gyventojų iniciatyvų, skirtų gyvenamajai aplinkai ir viešajai infrastruktūrai gerinti tvarkos apraše.
„Labai džiaugiuosi, kad mūsų rajono gyventojai antrą kartą kviečiami spręsti, kaip panaudoti dalį savo pačių sumokėtų mokesčių. Pirmiausia ačiū tiems, kurie teikė idėjas – visos jos svarbios, nes už kiekvienos jų matau mūsų žmones, kuriems rūpi ir kurie nori prisidėti keičiant savo aplinką. Belieka patiems rajono gyventojams ir nuspręsti, kurios idėjos turėtų būti įgyvendintos“, – sakė Gyventojų iniciatyvų projekto iniciatorė, Kretingos rajono savivaldybės tarybos narė Vaida Jakumienė.
Gyventojai siūlo sukurti naujas poilsio, laisvalaikio ir pramogų zonas, įrengti parkus, pėsčiųjų takus, gatvių ir sporto aikštynų apšvietimą, Kretingos istoriją simbolizuojančias skulptūras ir kitus objektus.
Galutinį sprendimą, kurių idėjų labiausiai reikia Kretingos rajone, priims tik rajone gyvenamąją vietą deklaravę, ne jaunesni nei 16-os metų gyventojai.
Balsavimui skirtas visas mėnuo – nuo gegužės 1 d. iki birželio 1 d. Balsuoti gyventojai gali internetu https://balsuok.kretinga.lt/ arba popierine kortele Kretingos rajono savivaldybėje. Dėl karantino apribojimų prieš atvykstant balsuoti būtina susisiekti tel. 8 620 25 114.
Didžiausio gyventojų palaikymo sulaukusias iniciatyvas įgyvendins Kretingos rajono savivaldybės administracija. Laimėjusių idėjų įgyvendinimas bus 100 proc. finansuojamas savivaldybės biudžeto lėšomis.


Susipažinti su idėjomis galite interaktyviame žemėlapyje: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1mnZV6HAWXei_gQSVVN7RwYFXInJL__zT...


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN