Radviliškyje - greitoji pagalba policijos automobiliu

Naujienos: Teisėtvarka , 2021-04-27 19:03
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Radviliškio rajono policijos pareigūnai kritinėje žmogaus gyvybei ir sveikatai situacijoje, kai buvo svarbi kiekviena minutė, o greitosios medicinos pagalbos ekipažas negalėjo operatyviai atvykti, nes buvo kitame iškvietime, perėmė jo funkciją ir nukentėjusįjį patys nuvežė į ligoninę.
Skindamiesi kelią su įjungtais garso ir šviesos švyturėliais, Reagavimo skyriaus vyr. tyrėjas Giedrius Šteimantas ir vyriausiasis patrulis Evaldas Savickas šoko būsenos ir visą kūną apdegusį 86 metų vyrą operatyviai perdavė Radviliškio rajono ligoninės medikams. Nukentėjusiajam pagalba šiuo metu teikiama reanimacijos skyriuje.

Pagalbos senjorui prireikė balandžio 27-osios rytą po Radviliškyje, Turgaus g., esančiame gyvenamajame name įvykusio sprogimo. Atvykę ugniagesiai-gelbėtojai ir Radviliškio rajono policijos pareigūnai pamatė, kad sprogimas sugriovė pusę gyvenamojo namo. Sprogimo Radviliškyje metu kita namo pusė nesugriuvo, tik apgadinta.Incidento metu antrajame aukšte buvęs ir akimirksniu pirmajame aukšte atsidūręs paauglys nenukentėjo. Iš jo sužinoję, kad pirmajame aukšte yra jo senelis, gelbėtojai tarp griuvėsių pradėjo jo paiešką. Iš po nuolaužų ištrauktas vyras buvo šoko būsenos, apsvilusiais plaukais, apdegusiu kūnu. Pareigūnai jį įsisodino į savo automobilį. Kadangi greitosios pagalbos automobilis vis nesirodė, pareigūnai priėmė sprendimą nebelaukti ir kuo greičiau jį gabenti į ligoninę, nes drabužiu likučiai kūno nešildė, o nudegimai kėlė didžiulį skausmą.

Įtariama, kad sprogimas įvyko dėl dujų nuotėkio, nes įvykio vietoje rastas suskystintų dujų balionas, iš kurio į aplinką šnypšdamas veržėsi dujų srautas. Name gyveno dvi šeimos.
Sprogimo Radviliškyje metu kita namo pusė nesugriuvo, tik apgadinta.


Atstovė spaudai Gailutė Smagriūnienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN