Gamybos inžinerijos studijų programai siekiama gauti Investors' Spotlight ženklelį

Naujienos: Verslas , 2021-04-23 17:53
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Šiaulių valstybinės kolegijos inžinerijos mokslų studijų programai Gamybos inžinerija siekiama gauti projekto „Investors‘ Spotlight“ kokybės ženklą.

Projektas „Investors‘ Spotlight“ vykdomas jau šeštus metus iš eilės. Šio projekto tikslas – bendradarbiaujant su verslo atstovais paskatinti, kad atitinkamos studijų programos būtų geriau pritaikytos konkrečiam regionui.

Tikimasi, kad palaikant dar glaudesnius ryšius su Šiaulių verslo įmonėmis Šiaulių valstybinei kolegijai pavyks labiau išpopuliarinti vieną naujausių savo programų Gamybos inžinerija, kurios specialistams žadamos itin geros karjeros perspektyvos.

Kvalifikuotų inžinerijos srities specialistų, kurie jau dabar reikalingi čia ateinantiems užsienio investuotojams ir vietos verslininkams, labai trūksta. Siekiama, kad „Investors‘ Spotlight“ ženklas taptų kokybės indikatoriumi besirenkantiems studijas ir paskatintų didesnį susidomėjimą regionui būtinus specialistus rengiančia programa.

Projekto metu kartu su verslo atstovais buvo peržiūrėtas studijų programos turinys ir mokymo metodai, pateikta rekomendacijų dėl programos tobulinimo priemonių, padėsiančių ugdyti studentus atsižvelgiant į darbo rinkos poreikius.

Be abejonės, aukštosios mokyklos dalyvavimas „Investors‘ Spotlight“ iniciatyvoje reiškia ir dar glaudesnį bendradarbiavimą su vietos verslo atstovais.

Džiugu, kad įmonės noriai dalijasi savo patirtimi ir praktiniais patarimais, kaip studijų proceso metu galima pasiekti geriausių rezultatų ir kompetencijų, reikalingų šiandieninėje darbo rinkoje. Susitikime su Šiaulių valstybinės kolegijos bendruomene dalyvavo UAB DIAB, UAB ROL, UAB „Bodesa“, UAB „Baltik Vairas“, UAB „Elga“, UAB „Ventmatika“, UAB „Jupojos technika“ atstovai. Galima teigti, kad šių įmonių dalyvavimas studijų programos tobulinimo ir atnaujinimo procese yra ženklas, rodantis, kad minėtos verslo įmonės yra suinteresuotos ženklelio aukštajai mokyklai suteikimu, šiuolaikinės profesijos populiarinimu, naujų darbuotojų parengimu.

Projektas „Investors‘ Spotlight“ neabejotinai naudingas abiem šalims. Vykdant tokio pobūdžio projektus studijų procese diegiamos aktualiausios naujovės, ugdomi darbo rinkai geriau pasirengę absolventai, verslas teikia temas praktikoms, dalyvauja darbų gynimuose.

Šiaulių valstybinės kolegijos informacija ir nuotraukos


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN