Tarptautinė rašytojų diena – proga patobulinti savo rašymo įgūdžius

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2021-03-02 20:15
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Kovo 3-iąją pasaulis minės Tarptautinę rašytojų dieną, kurią 1986 m. kasmet švęsti nusprendė Tarptautinis rašytojų klubo kongresas. Rašytojų diena – puiki proga prisiminti savo mylimiausius knygų autorius ir patobulinti asmeninius rašymo įgūdžius. Net jei ir neketinate parašyti knygos, reguliariai suregzti po pastraipą yra naudinga jūsų savijautai.

Jūsų dėmesiui – „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas, Arnoldas Lukošius, dalinasi rašymo subtilybėmis, įrankiais ir patarimais.

#1. Dienoraščio rašymui – „My Diary“. Reguliarus dienoraščio rašymas naudingas psichinei sveikatai ir kūrybinio rašymo įgūdžiams. Minčių ir jausmų išdėstymas raštu leidžia į savo psichologinę būseną pažvelgti iš šalies. Be to, rašydami dienoraštį galite susitelkti tik į rašymą ir nesijaudinti, kad jūsų mintys ar tekstas vėliau bus vertinami ar kritikuojami – tai padeda išlaisvinti kūrybiškumą.

Nemokamame elektroniniame žurnale „My Diary“ galėsite žymėti kasdienes nuotaikas, išgyvenimus, įvykius ir mintis. Ypač pravers galimybė vizualiai papildyti savo dienos istorijas. Į dienoraštį galėsite įkelti savo nuotraukas, taip pat vaizdo ar balso įrašus, piešti, pasirinkti teksto stilius bei programėlėje esančius paveikslėlius.

Privatumui užtikrinti galima naudoti aplikacijoje esantį užraktą – taip žurnalo turinį galėsite peržiūrėti tik jūs. Be to, kad užfiksuotos akimirkos niekur nedingtų, žurnalo kopiją išsaugoti galite sinchronizavę jį su savo „Google“ disko ar „Dropbox“ paskyra.

Tiesa, „iPhone“, „iPad“ ir „Mac“ įrenginių savininkams sukurta analogiška programėlė „Diarly“.

#2. Knygos ar scenarijaus rašymui – „Scrivener“. Rašytojų, scenaristų, studentų, vertėjų, žurnalistų ir net teisininkų pamėgta programa. Ji sujungia visas rašymo priemones, kurių reikia kuriant didelės apimties tekstus.



Rimantė Budrytė
Projektų vadovė | Executive Manager


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN