Vasario 16 –osios rytą Papilės ateitininkai pražydino sniegą „Su meile...

Naujienos: Savivalda , 2021-02-17 20:03
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Vasario 16-osios ankstyvas rytas baltose pusnyse ir šaltyje paskendusiame Papilės miestelyje. Dar nėra nė 8 valandų , aplink tylu, viskas uždaryta, gyventojų dauguma dar miega... Bet prie miestelio centre stovinčio paminklo Lietuvos istorikui Simonui Daukantui renkasi tikrieji šių laikų gerų darbų partizanai – Papilės šv. Aloyzo kuopos ateitininkai. Jų rankose pačių padarytos popierinės vėliavėlės: vienoje pusėje suklijuotos Lietuvos vėliavos spalvos, kitoje – mylinti savo gimtąjį kraštą širdis. Viskas aišku: „ Su meile Lietuvai“. Ilgoką laiką kuopos nariai namuose savo rankomis darė šias vėliavėles, padedami ir mamų, ir gimnazijos floristės Angelės Buinienės. Tokių ryškiaspalvių darbelių suskaičiavome gerokai virš šimto. Ankstyvo ryto šventinę akciją – miestelio viešųjų erdvių papuošimą vėliavėlėmis – pasiryžo atkakliausieji: kuopos tarybos narės Monika Anužytė ir Goda Mikužaitė su broliuku Gustu bei JAS kandidatas Rojus Anužys su savo mama Ilona.

Pirmiausia Vasario 16-osios proga papuošėme Simono Daukanto paminklo papėdę. Baltame sniege gražiai pražydo ir pasipuošė trispalviais žiedais didžiojo Lietuvos istoriko paminklas. Tai padėkos, džiaugsmo ir meilės žiedai.

Kaip nepapuošti Vasario 16-osios proga savo mielos gimnazijos – akcijos atstovai jau ir čia vėliavėlėmis pražydino vazas prie pagrindinio įėjimo. Papilės Simono Daukanto gimnazija gana sena, todėl vyresnieji gyventojai į ją praeidami žvelgia nuo pagrindinės gatvės pusės – papuošėme ryškiais žiedais ir šią miestelio žinių šventovės pusę- pražydo baltas sniegas speiguotą žiemos dieną....

Kai dauguma miestelio gyventojų šventinį rytą atsikėlė ar išėjo prie savo namų iškelti Lietuvos valstybinę vėliavą, ateitininkų vėliavėlės jau visus sveikino su Tėvynės Lietuvos valstybės atkūrimo švente. Malonu savo tyliais darbais ir kitus džiuginti, ir savo jausmus išreikšti.


Genovaitė Pundziuvienė, Papilės šv. Aloyzo kuopos globėja
šaltinis: https://www.akmene.lt/naujienos/vasario-16-osios-ryta-papiles-ateitininkai-prazydino-sniega-su-meile-lietuvai/2635


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN